«آشپز که دو تا شود، غذا شور یا بی نمک می‌شود»

پشت پرده گرانی ۱۰ برابری پیاز؛ بازهم دلالان؟!

اسرار امروز. رئیس نظام صنفی کشاورزی کشور گفت:  واسطه‌ها و سودگران  به طور مرتب این طور به جامعه القا می‌کنند که صادرات (به تنهایی) باعث افزایش قیمت پیاز در بازار شده است تا بتوانند محصولات خود را به قیمت بالاتری بفروشند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اسرار امروز، محمد شفیع ملک زاده رئیس نظام صنفی کشاورزی کشور در ارتباط با دلایل افزایش قیمت ناباورانه پیاز در هفته های اخیر، اظهار داشت: همواره به خاطر آشفتگی هایی که در بازار محصولات کشاورزی وجود دارد فاصله قیمت تولید تا مصرف زیاد است اما در ماجرای پیاز این فاصله خیلی عمیق است.

 وی افزود: پیازی که امروز به قیمت هر کیلوگرم 10 تا 15 هزار تومان و در مواردی بیشتر به فروش می‌رسد همان پیازی است که در زمان برداشت به قیمتی در حدود هزار و 500 تومان یا کمتر از 2 هزار تومان را از کشاورزان خریداری و انبار کردند تا امروز شرایطی این چنینی در بازار ایجاد کنند. 

ملک زاده یادآور شد: این واسطه‌ها و سودگران در این شرایط نیز به طور مرتب این طور به جامعه القا می‌کنند که صادرات (به تنهایی) باعث افزایش قیمت پیاز در بازار شده است تا بتوانند محصولات خود را به قیمت بالاتری بفروشند.

 وی تصریح کرد: این افراد بعد از خرید پیاز کشاورزان به قیمت ارزان، اکنون این محصول را با 10 برابر افزایش قیمت در بازار عرضه می‌کنند و توجهی به مصرف کنندگان ندارند. رئیس نظام صنفی کشاورزی کشور گفت: برای درک نقش واسطه ها باید به بازار دو ماه آینده پیاز توجه داشت که قیمت این محصول به حدی در فصل برداشت پایین می‌آید که واسطه‌ها بتوانند آن را با قیمت پایینی خریداری کنند که حتی کمتر از قیمت تمام شده تولید است. 

وی در گفت و گو با تسنیم با بیان اینکه بازار محصولات کشاورزی آشفتگی زیادی دارد، تصریح کرد: با دادن اختیارات تنظیم بازار محصولات کشاورزی به وزارت صمت و عدم اجرای درست و کامل قانونی تمرکز وظایف بخش کشاورزی (در وزارت کشاورزی)، بازار محصولات کشاورزی دچار وضعیت فعلی  و مصداق ضرب المثل «آشپز که دو تا شود، غذا شور یا بی نمک می‌شود» شده است.


ارسال شده در جمعه ۳۰ فروردین ۱۳۹۸ ساعت ۱:۲۶ بعدازظهر
کد خبر: 3285914