به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اسرار امروز، دکترکرمالله طولابی، استاد و رییس بخش جراحی لاپاروسکوپی مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) در دانشگاه علوم پزشکی تهران را بدون اطلاع قبلی و به اجبار بازنشسته کردند!! طولابی از پیشگامان جراحی لاپاروسکوپی و بنیانگذار لاپاروسکوپی پیشرفته با انجام نخستین عمل جراحی طحال در سال ۱۳۷۴ است. وی به پدر پدر لاپاراسکوپی نوین در ایران مشهور است.
به نقل از سیمره گفته می شود دکتر طولابی در حین مرخصی استعلاجی کرونا، نامه ی بازنشستگی خود را از طرف دانشگاه علوم پزشکی دریافت میکند و محروم کردن جامعه پزشکی و دانشجویان از توان تخصصی ایشان در سالی که قرار است به دانشهای بنیادین بها داده شود، میتواند یک جفای تمام عیار به جامعه ی پزشکی ایران قلمداد شود.
اولین اعمال جراحی چاقی به شیوهی لاپاروسکوپی مانند حلقه معده، بایپس و اسلیو معده در سال ۱۳۷۹ ، پایه گذار و مبتکر نخستین کنگرهي بزرگ لاپاروسکوپی ، یکی از استادان و آموزشدهندگان اصلی جراحی لاپاروسکوپی از سال ۱۳۷۳ تاکنون، چاپ دهها مقاله در معتبرترین مجلات آمریکایی و اروپایی در حوزه ی جراحی از جمله سوابق وی عنوان می شود.
در باره این استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران هرچه گفته شود کم است. این موارد اندکی از رزومهی پربار دکتر کرمالله طولابی است. طولابی چهرهای است ماندگار که دستکم اکنون میبایست وزیر بهداشت باشد.
اما چرا باید دانشگاهها و مراکز علمی کشورمان از دانش وی، تهی شود؟ آیا بازنشسته کردن اجباری دکتر طولابی یک شوک و فاجعهای بزرگ به جامعهی پزشکی ایران نیست؟ اکنون بخش جراحی لاپاروسکوپی مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) سر درگم است؛ هم بیماران و هم دانشجویان! این گروه تندرو و رادیکال که به دانش و تجربه بیتوجهاند اصلاً به پیامد این کارشان دَمَکی اندیشیدهاند؟! کاری که هم غیراخلاقی است و هم خلاف قانون!
بازنشستگی خلاف قانون این استاد تمام بر اساس مادهی ۹۶ آییننامهی استخدامی وزارت علوم و مادهی ۷۲ آیین نامه ی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی عنوان می شود.
وی کمتر از ۲۸ سال سابقهی خدمت دارد و در سن ۵۶ سالگی در حالی که در سن ثمردهی بوده است، وی را بازنشسته می کنند!! آیا این شیوهی برخورد با نخبگان و سرمایههای یک کشور، پسندیدهاست؟! چرا با این پزشک فرهیخته و ارجمند چنین کردند؟ چرا باید پخمگان جای را برای نخبگان تنگ کنند؟! وی که در اخلاق و دانش پزشکی شهره ی عام و خاص است به چه جرمی باید اینچنین با بیاحترامی ، بازنشسته شود؟
آقایان و حضرات! عرصه را بر دانشمندان این سرزمین اینچنین تنگ نکنید! اینها چارهای جز مهاجرت ندارند؛ چارهای ندارند به جایی بروند که بر صدر بنشینند و قدر ببینند!
گفته میشود پس از این کار، (بازنشستگی اجباری و بدون اطلاع قبلی) یاس و ناامیدی عجیبی در استادهای جوان از نظر آیندهی کاریشان بهوجود آمدهاست! حالا چرا دانشجویان را از وجود چنین سرمایهای ارزشمند محروم میکنند، سوالی است باید به آن پاسخ داده شود! کیانوش رستمی | سرچشمه : سیمرهی 621 (1401/01/31)