رستوران ها ، زیر فشار وحشتناک اقتصادی در حال له شدن هستند/ 20 رستوران در رشت تعطیل شدند
از حرف تا عمل ، یک دنیا فاصله است

رستوران ها ، زیر فشار وحشتناک اقتصادی در حال له شدن هستند/ 20 رستوران در رشت تعطیل شدند

اسرارامروزرییس اتحادیه رستوران های رشت گفت: وقتی مقام مسئول می گوید کباب را از لیست منو خارج کنید باید فاتحه رستوران داری را خواند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اسرارامروز، انصراف و ابطال مجوز ۱۸۰ رستوران در تهران و ۲۰ رستوران در رشت زنگ خطری است برای اقتصاد بازار در ایران. مخصوصا برای شهری مانند رشت که به واسطه فرهنگ غذایی مردمانش ، توریست پذیر بودنش و قرار گرفتن در شبکه یونسکو به عنوان شهر جهانی خوراک شناسی ، رستوران ها یکی از مهم ترین بنگاه های اقتصادی در امر گردش مالی ، رونق اقتصادی و بازار اشتغال هستند.

چندی پیش رییس اتحادیه صنفی رستوران و سلف سرویس تهران با اشاره به وضعیت گرانی مواد اولیه رستوران‌ها و افزایش مشکلات رستوران ‌داران در ماه‌های گذشته اظهار کرده بود : متاسفانه با گرانی‌های اخیر، قیمت مواد اولیه از جمله گوشت، مرغ، حبوبات و رب به اندازه‌ای بالارفته که هم باعث کاهش میزان مشتریان شده و هم گلایه همکارانمان را به دنبال داشته و همکارانمان هر روز در تماس با ما از وضعیت قیمت مواد اولیه، افزایش هزینه‌ها، مالیات بر ارزش افزوده و … گلایه می‌کنند و ما هم جوابی نداریم.

علی‌اصغر میرابراهیمی افزوده بود: این وضعیت به گونه‌ای است که امسال به طرز بی‌سابقه‌ای، شاهد کاهش مشتری در رستوران‌ها هستیم به طوریکه از ۷۰۰ رستوران ثبت شده و دارای مجوز در تهران، ۱۸۰ رستوران، تقاضای انصراف از مجوز و ابطال مجوز خود را به ما اعلام کرده‌اند.

در رشت وضع به مراتب بدتر از تهران است. مهدی پورمحمدی، رییس اتحادیه رستوران های رشت به خبرنگار گیلان تیتر می گوید: در ماههای اخیر بنا به افزایش قیمت مواد اولیه مشکلات زیادی برای اعضاء تحت پوشش بوجود آمد. نداشتن نظم در عرضه مواد اولیه در بازار و همچنین نبود ثبات قیمت باعث گردید واحدهای صنفی دچار مشکلاتی برای تداوم فعالت خود شده اند. اینطور که از آمار ها گواه است در ماههای اخیر بیش از ۲۰ واحد صنفی قادر به فعالیت نبوده و رسته فعالیت خود را تغییر و مغازه خود را تعطیل نمودند.

وی می افزاید: اولین ماده هر رستوران برای فعالیت ، گوشت قرمز و مرغ است و وقتی مدیر واحد صنفی نتواند باخیال راحت دربازار این مواد را تهیه نماید به ناچارسراغ واسطه ها می رود و هم به قیمت گزاف خریداری میکند و هم بحث تعزیرات برای خرید اینگونه واسطه ایی پیش می اید که خود بحث طولانی دارد.

پورمحمدی درباره آینده رستوران داری می گوید: در شرایط پیش روی جامعه واقعا نمی شود اینده روشنی پیش بینی کرد. چون وقتی در جلسه ای یکی از مسولین بفرمایند که در نبود و در زمان عرضه قطره چکانی گوشت واحدهای صنفی باید بعضی از غذاهای منوی خود مثل کباب را از لیست غذاهای خود حذف کنند تا جامعه به شرایط ایده ال خود برسد، باید فاتحه این شغل را خواند. واقعا جای تاسف دارد که چنیین دیدگاه هایی وجود دارد. واحدهای صنفی با افزایش قیمت مواد اولیه تا حدی که بتوانند برای افزایش قیمت مقاومت می کنند اما وقتی که از حد منطقی خود میگذرد به ناچار به افزایش قیمت لیست غذایی خود اقدام می کند که به طبع در شرایط کنونی منجر به کاسته شدن قدرت خرید مردم و کم شدن مشتری های واحد صنفی می شود. صحبتهایی که با مدیران واحدهای صنفی میشود همگی از تعداد مشتریها و فروش روزانه خود نسبت به سال گذشته کاملا شاکی هستند و برای تداوم مجبور به کم کردن هزینه ها مثل پرسنل و یا عدم به روز نگه داشتن واحد خود می کنند و فقط امیدوار به اینده هستند.

این رکود اقتصادی شدید در صنعت غذا و رستوران داری در حالی است که اسحاق جهانگیری ، معاون رییس جمهور پس از سخنان حسن روحانی و تاکیدش بر قرار داشتن ایران در وضعیت جنگ اقتصادی، گفته بود تنها راه برون رفت ایران از وضعیت فعلی ، تکیه و اعتماد به بخش خصوصی است. اما از حرف تا عمل ، یک دنیا فاصله است.

قیمت ها بی هیچ مهاری در حال افزایش هستند. اقتصاد دلالی جای اقتصاد تولید محور را گرفته و بنگاه های خرد اقتصادی مانند رستوران ها که متکی به قدرت خرید مردم عادی هستند ، زیر فشار وحشتناک اقتصادی در حال له شدن هستند. دولت اما همه را به داشتن امید وعده می دهد و معاونش ، بخش خصوصی را ناجی اقتصاد ایران در جنگ اقتصادی کشور با دشمنان خارجی معرفی می کند. بخش خصوصی ای که ظاهرا در حرف فقط اهمیت دارد و در عمل هیچ تبصره و قانونی از آن حمایت نمی کند. گیلان تیتر

ارسال شده در پنجشنبه ۰۲ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۸:۵۲ بعدازظهر
کد خبر: 7392786
آخرین خبر ها
گزیده خبرها