مدیرعامل صندوق کار آفرینی امید در بازدید از طرح روستاي هدف گردشگری دهنه سر شیجان بخش خمام:  50 هزار جوان تا پایان سالجاری مورد حمایت مالی صندوق کارآفرینی امید قرار خواهند گرفت

مدیرعامل صندوق کار آفرینی امید در بازدید از طرح روستاي هدف گردشگری دهنه سر شیجان بخش خمام: 50 هزار جوان تا پایان سالجاری مورد حمایت مالی صندوق کارآفرینی امید قرار خواهند گرفت

معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری شهرستان رشت :

تسهیلات پرداختی به افراددر سنوات گذشته بیش از 60 درصد انحراف داشت

بخشدار خمام:

تلاش می کنیم منویات مقام معظم رهبری مبنی بر اجرای طرح روستای بدون بیکار را جامه عمل بپوشانیم

صندوق کارآفرینی امید نهاد مالی حامی کسب و کارهای خرد و کوچک و اتصال آنها به کسب و کارهای بزرگ از جمله گردشگری، بوم گردی، صنعت پوشاک و سنگهای قیمتی است. سیاست صندوق کارآفرینی امید ایجاد کسب و کار، مشاوره و راهنمایی، بازاریابی، تجهیز و تامین ماشین آلات است.این صندوق در سه سال گذشته ۱۴ هزارمیلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه در استانها پرداخت نموده و سالانه به صورت میانگین ۵۱هزار فرصت شغلی فراهم کرده است.

مدیران این صندوق اعتقاد دارند تقویت اقتصاد محلی و ایجاد کسب وکار در روستاها منجر به تقویت میزان مشارکت مردم، تقویت ایجاد اشتغال درمناطق روستایی و جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها می شود بنا براین برای تحقق منویات رهبرمعظم انقلاب در چارچوب اقتصاد مقاومتی اقدام به اجرای طرح روستای بدون بیکار در 60 روستا نموده تا محصولات تولید شده آنان در بازارهای داخلی ارائه شود. در این راستا استان گیلان هم از این طرحها بی بهره نماند و طرح روستاي هدف گردشگری دهنه سر شیجان بخش خمام به عنوان روستای هدف گردشگری به صورت پایلوت در این طرح قرار گرفت.

روستاي دهنه سرشيجان حدود 700 هكتار شاليزار دارد. رودخانه خمام رود كه دراين محل به نام شيجان رود شناخته ميشود اين محله را به دو بخش تقسیم كرده است . اين روستا ازشمال به روستاي طالب آباد وترب گوده(شانكهاي پرده) ، ازجنوب به روستاي جيرسر چوكام ومرداب انزلي، ازشرق به روستاي شيجان وازغرب به مرداب انزلي متصل است .اين روستا 120سال قدمت دارد و پیش از ازآن بطوركامل زير آب بوده كه براثر پيشروي رودخانه خمام رود(شيجان رود) و انباشت رسوبات وعقب نشيني درياي خزر وتالاب (مرداب)كم كم بروسعت آن افزوده شد. حالا اين روستا درحدود پنج كيلو متر طول دارد وبه مرداب انزلي ختم ميشود و ازطريق دوجاده يكي آسفالته درسمت جنوب وديگري خاكي درسمت شمال رودخانه شيجان رود به موازات آن پس از گذشتن از روستاهاي شيجان ، فومن محله شيجان (آقا سيدذكريا، آرباب دكان ) ، ميانمحله شيجان وراسته كنارخمام (راسته كنارشيجان) بطول نه كيلومتر به بخش خمام مي رسد . قبل ازسال ۱۳۴۰ واحداث جاده رفت وآمد ،حمل كالا ومحصولات كشاورزي از طريق رودخانه با كرجي (قايق چوبي نسبتاً بزرگ) بيشتر به خمام وكمتر به انزلي صورت مي گرفته كه با احداث جاده شيجان به خمام (توسط مرحوم محمد حسن روحي مباشر مالكان ده درسالهاي ۱۳۴۰، ۱۳۴۱ به مرور زمان استفاده عبوري ازرودخانه متروك شد. همه اهالي اين ده مهاجر هستند كه قبل وبعد ازاصلاحات ارضي تا انقلاب اسلامي به اين ده مهاجرت ودرآن ساكن شدند.

این روستا با مصوبه دولت در سال ۱۳۸۸ به عنوان روستای هدف نمونه گردشگری انتخاب شد و بر این اساس صندوق کارآفرینی امید گیلان ، روستای دهنه سر شیجان خمام را به عنوان طرح پایلوت گردشگری روستایی در استان برگزید. از طرح های در دست اقدام این روستا می توان به رستوران سنتی ، مجتمع گردشگری ، آلاچیق سنتی ، خانه های بوم گردی ، پیست سوارکاری ، چایخانه سنتی ، کلوپ بازی ، اسکله قایقرانی ، سایت ماهیگیری و آلاچیق درختی ، سایت پرنده نگری و تالار همایش ها اشاره کرد که با حمایت صندوق کارآفرینی امید در حال اجراست.

اجرای این طرحها با سازه سنتی طرح چوب در نظر گرفته شده و رعایت موارد زیست‌محیطی در آن الزامی است. با اجرای این طرحها تلاش می شود تا گردشگران از شهرها به سمت روستاها هدایت شوند.

مدیرعامل و معاون مدیریت امور استان ها و شعب صندوق كارآفريني اميد به مناسبت هفته دولت با سفر به استان گیلان ، از طرح روستاي هدف گردشگری دهنه سر شیجان بخش خمام شهرستان رشت بازدید کردند. در این بازدید که شیخ الاسلامی سرپرست صندوق کار آفرینی امید در استان گیلان و جمعی از روسا و کارشناسان صندوق نیز آنان را همراهی می کردند مراسمی سنتی با حضور علی وارسته معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری شهرستان رشت ، علیرضامسچیان بخشدار خمام ،حجت الاسلام قاسمیان امام جمعه موقت بخش خمام و سایر مسئولین شهرستان و مردم منطقه برگزار شد. مولایی دهیار روستای دهنه سر شیجان خمام در ابتدای این مراسم ضمن خیرمقدم گفت: این روستا 1321 هکتار زمین، 361 خانوار و 1128 نفر جمعیت دارد.

وی افزود: روستای دهنه سر شیجان در حاشیه تالاب انزلی قرار گرفته و زیستگاه اصلی پرندگان مهاجر است.

وی ضمن تقدیر از فرماندار شهرستان رشت تاکید کرد: در هر زمان که برای پیگیری اجرای این طرح به آقایان مهندس سید عیسی مهدوی فرماندار شهرستان رشت، مسچیان بخشدار خمام وشیخ الاسلامی سرپرست صندوق کار آفرینی امید در استان گیلان مراجعه کردم از هیچ کمکی برای تسریع در اجرای این پروژه ها دریغ نکردند.

دهیار روستای دهنه سر شیجان خمام در پایان با اشاره به همت روستاییان برای حرکت بسوی بوم گردی از مسئولین استان و کشور خواست تا با حمایت از مردم این روستا دستان گرمشان را بفشارند.

دکتر وارسته معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری شهرستان رشت در ادامه این مراسم با تبریک هفته دولت و گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر گفت: بر اساس بررسیهای بعمل آمده تسهیلاتی که در قالب بنگاه های اقتصادی کوچک زودبازده به افراد در سنوات گذشته پرداخت شد بیش از 60 درصد انحراف داشته و منتج به ایجاد اشتغال نشد.

معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری شهرستان رشت افزود: پولها را پرداخت کردیم اما متاسفانه هیچ کنترل و نظارتی بر هدف گذاریهایی که برای این کار شده بود انجام نگرفت.

وی خاطرنشان کرد: فرصتهای بسیار زیادی در این شهرستان وجود دارد. مزیتهای گردشگری، توانمندیها و قابلیتها یی که می توان در حوزه های گردشگری از آن استفاده کرد.

وارسته در پایان با اشاره به وجود توانمدی نیروی انسانی فراوان در استان گیلان تصریح کرد: فضای استان ما به گونه ای است که می توان اینگونه طرحها را اجرا کرد.

حجت الاسلام قاسمیان امام جمعه موقت خمام با تقدیر از دکتر روحانی گفت: در طول سه سال فعالیت دولت تدبیر و امید با توجه به مشکلات عدیده، نوسانات و تورم شدید توسط رییس جمهوری مهار شد.تورم بی سابقه ای که مردم را تحت فشار گذاشت.

وی گفت: امیدواریم با ساماندهی و توانمندسازی روستاییان وعده های صندوق کارآفرینی امید عملی شود.

نور اله زاده مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید در این مراسم با اشاره به ایجاد فرصت های شغلی و درآمد زایی برای جوانان جویای کار متناسب با اقلیم و فرهنگ روستاها به عنوان اهداف این صندوق گفت: 15 هزار نفر در کشور تاکنون از تسهیلات صندوق کارآفرینی امید بهرمند شدند و پیش بینی می شود تا پایان امسال 50 هزار جوان مورد حمایت مالی این صندوق قرار بگیرند.

وی با اشاره به روستای دهنه سر شیجان بخش خمام به عنوان یکی از مناطق بکر گردشگری گفت: نزدیک بودن به تالاب بین المللی انزلی از مزیت های برجسته روستای دهنه سر شیجان است و بر این اساس صندوق کارآفرینی امید گیلان در آن سرمایه گذاری می کند.

مدیر عامل صندوق کار آفرینی امید کشور یادآور شد: تخصیص اعتبار برای ایجاد فرصت های کسب و کار در زمینه صنایع دستی ، ساخت اقامتگاه های گردشگری و سفره خانه های سنتی ازجمله اقدامات در دست اجرا در این روستا است.

وی اضافه کرد: پرونده های اهالی برای اعطای تسهیلات تشکیل شده است تا کسب کار در این روستا راه اندازی شود و به عنوان مقصد گردشگران مطرح شود.

نوراله زاده در پایان ابراز امیدواری کرد تا شاهد اجرای اینگونه طرحها در سراسر کشور باشیم.

بخشدار خمام در حاشیه این مراسم به خبرنگار ما گفت: مشارکت مردم در اقتصاد محلی یکی از استراتژیهای صندوق کارآفرینی امید است.

وی اظهار کرد: صندوق کارآفرینی امید این پتانسیل را دارد که روستاها را به سمت اشتغالزایی ببرد چرا که رویکردش عملیاتی کردن هر خانه یک کارخانه در روستاها است.

مسچیان تاکید کرد:تلاش می کنیم با حمایت صندوق کارآفرینی امید منویات مقام معظم رهبری مبنی بر اجرای طرح روستای بدون بیکار در چارچوب اقتصاد مقاومتی جامه عمل بپوشانیم.

در پایان ، مراسم سنتی این روستا از جمله پخت نان های سنتی ، حصیربافی ، طناب بازی(بازی محلی) ، سوارکاری ، موسیقی سنتی محلی برگزار شد.

57f31f4f6584d.jpg

57f31ff66e41a.jpg

57f320a961830.jpg

57f3210b17b22.jpg

57f32223ba7d8.jpg

57f325cc47d66.jpg

57f325e4249f6.jpg

57f32674ac993.jpg

57f3268b5a863.jpg

ارسال شده در سه‌شنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۷:۳۴ قبل‌ازظهر
کد خبر: 129
آخرین خبر ها
گزیده خبرها