به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اسرار امروز و به نقل از فارس، غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه در چهل و سومین نشست سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به شناسایی پرسنل کارچاق کن قوه قضاییه توسط حفاظت اطلاعات قوه، گفت: 161 وکیل و 200 پرسنل بخشهای مختلف قوه قضاییه و تعدادی از شهود دروغین و سردفتران رسمی در راستای وظیفه نظارتی قوه قضاییه دستگیر شدند.
اسماعیلی با اشاره به راه اندازی سامانه نظارت های برخط مردمی برای مراجعان به قوه قضاییه گفت: این سامانه در مراجعه اصحاب پرونده، وکلا و همه کسانی که به واحدهای قضایی مراجعه می کنند توسط تلفن همراه در اختیار آنها قرار می گیرد و آنها میتوانند نظرات خود را در این سامانه ثبت کنند.
وی افزود: بالغ بر ۴۰۰ هزار نفر در این سامانه نظرات خود را ثبت کرده اند و ۲.۵ میلیون اظهار نظر در این سامانه ثبت شده است که براساس آن ۷۴ درصد مردم از عملکرد قوه قضاییه راضی بودهاند و بیش از ۶۶ درصد مردم دادرسی ها را عادلانه دانسته اند و بیش از ۶۵ درصد مردم نیز مدت زمان دادرسی را منطقی دانسته اند.
اسماعیلی افزود: سازمان بازرسی کل کشور ۱۶ هزار پیشنهاد اصلاح امور و رویه ها به دستگاه های اجرایی صادر کرده است و بیش از ۱۲۰۰ گزارش هوشیاری به دستگاه های اجرایی صادر شده و درخواست ما این است که این دستگاهها توجه لازم به این هشدارها و پیشنهادها را داشته باشند.
سخنگوی قوه قضاییه از ۳۸۰۰ گزارش کشف تخلف از دستگاه های اجرایی توسط سازمان بازرسی کل کشور خبر داد و اضافه کرد: در نتیجه این گزارشات بیش از ۵۰۰ نفر در مراجع قضایی محکوم شدند.
وی افزود: به منظور پیشگیری از وقوع جرم بیش از یکهزار و ۲۰۰ گزارش هشداری به دستگاههای اجرایی ارسال شده است و تقاضای ما از مسئولان و مدیران این است که نسبت به پیشنهادها و هشدارهای سازمان بازرسی عنایت داشته باشند، زیرا این توجه به مصلحت خود آنها و کشور است.
سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: در سال ۹۹ بیش از ۱۲۰ هزار گزارش مردمی توسط سازمان بازرسی کل کشور احراز شد و ۹۶ درصد آنها رسیدگی شدند و در شهریور ۹۹ نیز سامانه گزارشگران فساد راه اندازی شد و هزار و ۲۸۰ گزارشگر گزارش دادند.
وی افزود: جلوگیری از تصرف در اموال ملی به میزان ۴۸ هزار هکتار از جمله اقداماتی بود که انجام شد، همچنین سازمان بازرسی موفق به راهاندازی و رفع مشکل بیش از ۴۰۰ واحد تولیدی شد.
سخنگوی قوه قضاییه در خصوص بازداشت دو شهردار مناطق تهران و واکسن خواری در شهرداری تهران اظهار کرد: دی ماه سال گذشته دو شهردار تهران مورد تعقیب قرار گرفتند که با قرار تأمین بازداشت شدند. متعاقب آن یکی از معاونان سابق یکی از شهرداران مناطق هم مورد تعقیب قرار گرفت و سه نفر از پیمانکاران هم در این پرونده تحت تعقیب قرار گرفتند.
وی افزود: در آستانه سال جدید این متهمان با قرار وثیقه آزاد شدند و تحقیقات پرونده در دست پیگیری است و به محض اتمام آن، پرونده به دادگاه ارسال خواهد شد.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده کارخانه ابریشم گیلان اظهار کرد: در سفر استانی رئیس قوه قضائیه به گیلان این کارخانه مورد توجه قرار گرفت و متهم فراخوانده شد و قرار تأمین برای او صادر شد، اما چون مبتلا به کرونا بود با قرار تأمین وثیقه فعلاً آزاد است و در پرونده رشت الکتریک هم ۶ نفر بازداشت هستند و رسیدگی به این پرونده با جدیت ادامه دارد.