محمدحسین قربانی نماینده مردم آستانهاشرفیه در مجلس شورای اسلامی ، در بازدید از آزمایشگاه و تجهیزات ادارهکل استاندارد گیلان و نشست با مدیرکل استاندارد گيلان با اشاره به وضعیت قانون استاندارد اظهار کرد: شورای نگهبان مصوبه طرح تقویت و توسعه نظام استاندارد را به دلیل مغایرت با قانون اساسی رد کرد.
وی ادامه داد: در آخرین روزهای مجلس نهم شورای اسلامی با هدف تشدید نظارت بر کالای قاچاق نمایندگان مصوبهای را شتاب زده تصویب کردند که براساس آن بخشی از وظایف سازمان غذا و دارو به سازمان استاندارد واگذار و تعیین کالای سلامت محور خاص به عهده شورای عالی استاندارد گذاشته شد.
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در رد مصوبه مذکور شورای نگهبان، کمیسیون مشترکی برای بررسی دقیقتر قانون استاندارد در حال شکلگیری است، تصریح کرد: در این کمیسیون حدود هفت تا هشت کمیسیون از جمله بهداشت، صنعت و معدن و ... عضو هستند. وی از تدوین قانون استاندارد در کمیسیون مشترک مذکور خبر داد و گفت: بررسی کارشناسانه قانون استاندارد از جمله برنامههای مهم این کمیسیون است.
به گفته قربانی، قانون استاندارد نیاز به بررسی بیشتر در کمیسیون مشترک دارد. وی خاطرنشان کرد: در کیفیت کالا بحث استاندارد مطرح بوده و محصولات باید به طرف رقابتی شدن پیش بروند.
مدیرکل استاندارد گیلان نیز در نشست مذکور تصویب قانون استاندارد را ضروری دانست و گفت: وزارت بهداشت متولی سلامت در کشور بوده و بررسی کیفیت کالا در شرح وظایف استاندارد آمده است.
داریوش اشکانیپور با بیان اینکه اداره نظارت بر غذا و دارو پروانه ساخت اولیه یک واحد را ارائه میدهد، اضافه کرد: کنترل نهایی کالا جزء وظایف استاندارد است. وی تجهیزات و امکانات اداره کل استاندارد گیلان را کامل دانست و افزود: اداره کل استاندارد گیلان دارای 26 آزمایشگاه مرجع بوده که 22 آزمایشگاه در این ادارهکل مستقر است.
مدیرکل استاندارد گیلان با بیان اینکه در تمام صنایع دارای تجهیزات و امکانات استاندارد هستیم، خاطرنشان کرد: افزایش تکنولوژی موجب انجام اقدامهای فوقالعاده در این حوزه میشود. وی چهار آزمایشگاه مرجع را در انزلی، آستارا، لاهیجان و ... عنوان کرد و یادآور شد: به زودی اداره استاندار در رودبار ایجاد میشود.
در پايان اين نشست آزمایشگاههاي چای و فرآوردههای کشاورزی، تجهیزات حساس، چوب و سلولزی، نساجی و چرم نيز مورد بازدید قرارگرفته شد