​آیا با  همایش و نمایش می توان از منابع طبیعی حفاظت کرد؟​

​آیا با همایش و نمایش می توان از منابع طبیعی حفاظت کرد؟​

چرا بعضی از مدیران و مسئولین استان گیلان همیشه وقت کم دارند؟!


برگزاری همایش در حوزه های مختلف با حضور افراد صاحب نظر بهترین فرصت برای آشنایی با راه حل مشکلات و موانع ، پیرامون موضوعات مختلف است ولی گویا بعضی مواقع برخی مدیران نسبت به این مهم کم توجه و یا بی توجه هستند. برگزاری همایشها در استان گیلان طی چند سال اخیر رشد چشمگیری داشته است ولی در بعضی موارد این همایش ها و نشست ها جنبه نمایشی داشته و همواره صندلیهای مسئولین ارشد و مدیران سازمانها و نهادهای مرتبط با موضوع همایش در این استان خالی بوده است. بعنوان مثال همایشی با عنوان منابع طبیعی و رسانه در هفته منابع طبیعی و در استان گیلان با شعار مدیریت جامع منابع طبیعی با مشارکت مردم برگزار شد که مسئولین ارشد استان و برخی مدیران مرتبط با موضوع زحمت حضور در این همایش را به دلیل حضور در جلساتی دیگر به خود ندادند و صندلیهای آنها در این همایش خالی بود. عدم حضور مسئولین و مدیران استان و بیشتر بودن صندلی‌های خالی از صندلی‌های پر سالن در این همایش مهم تا جایی به چشم آمد که یکی از مدعوین به آن اشاره کرد و خواستار حضور مسئولین ارشد استان در اینگونه همایشهای بسیار مهم شد. پیام این عدم حضور، در همایشی که ارتباطی مستقیم با توسعه استان دارد چیست؟ مردم استان گیلان شرکت در همایشی با موضوع منابع طبیعی را بسیار حائز اهمیت می دانند و معتقدند در طول برگزاری اینگونه همایشها می توان راهکاری دقیق برای حل موانع موجود در حفاظت از منابع طبیعی پیدا کرد و این مهم می تواند در آینده پشتوانه ای مهم برای تصمیم سازی ها و تصمیم گیری های مدیران و مسئولان باشد.

همایش منابع طبیعی و رسانه با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ،اداره کل منابع طبیعی و سازمان جهاد کشاورزی در سالن اجتماعات سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان برگزار شد. پیرو پیامکهای ارسالی زمان شروع این همایش ساعت 9 و سی دقیقه صبح یکشنبه 16 اسفند سالجاری اعلام شد. داود زارع مدیرکل منابع طبیعی استان گیلان که با 45 دقیقه تاخیر در این همایش حاضر شده بود در بخشی از سخنان خود فرهنگسازی منابع طبیعی را امری ضروری دانست و خاطرنشان کرد: رسانه‌ها در امر فرهنگ‌سازی منابع طبیعی و حفاظت از آن نقش مهمی دارند.وی حفاظت از منابع ملی ، طبیعی ،جنگلها و مراتع را از وظایف مهم اداره‌ کل منابع طبیعی عنوان کرد و تاکید کرد :گیلان از داشتن این موهبت الهی برخوردار است و باید در حفظ جنگل‌ها تلاش مضاعف شود. در خاتمه بدون اینکه فرصتی به اصحاب رسانه برای بیان سوالات ،دیگاهها و نقطه نظرات داده شود این همایش به پایان رسید.

منابع طبیعی در طول سالهای گذشته شاید اولین قربانی توسعه بوده است و یکی از نمونه های بارز آن دفع زباله و دور کردن آلودگی به بهانه حفظ محیط زیست در عرصه منابع طبیعی است. متاسفانه در کشور ما تنها یک هفته از سال بطور ویژه به یاد مان می افتد که منابع طبیعی و درختکاری هم وجود دارد. منابع طبیعی در تمام زندگی ما تاثیرگذار است و نباید به آن تنها به عنوان تفریگاه و یا تفرجگاه نگاه کنیم. بنابراین آگاهسازی مردم در زمینه حفاظت از منابع طبیعی امری ضروری به نظر می رسد که در این راستا می توان از ظرفیت رسانه ها به شکل واقعی و عملی استفاده کرد.در چنین همایشی که با عنوان منابع طبیعی و رسانه برگزار گردید و به رسانه فرصتی برای بیان مطالب خود داده نشد چطور می توان از ظرفیتهای رسانه ای برای حفاظت از منابع طبیعی و فرهنگسازی استفاده کرد و رسانه ها چطور می توانند در فرهنگ سازی حفظ منابع طبیعی اثرگذار باشند؟ براستی چرا بعضی از مدیران و مسئولین استان گیلان همیشه وقت کم دارند؟!وقتی فاصله نشستهای خبری مدیرکل منابع طبیعی استان گیلان طولانی است و به دلایلی، امکان حضور برخی رسانه های منتقد هم فراهم نمی شود این همایش بهترین فرصت برای انعکاس سوالات مردمی و بیان دیدگاه رسانه ها در تقویت فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی بود.سوالاتی نظیر اینکه چرا برخی پرسنل یگان حفاظت از منابع طبیعی استان گیلان پس از سه ماه هنوز حقوق خود را دریافت نکردند؟ منابع طبیعی استان گیلان چه برنامه علمی و مدونی برای درختکاری دارد؟! چرا پایگاه های اطفای حریق منابع طبیعی در شرق،جنوب و غرب استان از سال 1388 تاکنون تنها 25 درصد پیشرفت فیزیکی دارند؟ آیا با بیل،کلنگ و داس می توان در برابر حریق جنگلهای استان مقاومت کرد؟چه میزان از جنگلهای گیلان در سالجاری و در آتش کم توجهی مسئولین به دلیل فراهم نبودن امکانات اطفای حریق از بین رفت ؟

اگر مردم و مسئولین از عملکرد و برنامه های در دست اجرای اداره کل منابع طبیعی مطلع باشند بسیاری ازمشکلات فراروی منابع طبیعی استان سرسبز گیلان مرتفع شده و موانع به سهولت برداشته خواهد شد.پیرو فرمایش مقام معظم رهبری که در خصوص منابع طبیعی فرمودند : « فرهنگ منابع طبیعی باید به معارف عمومی تبدیل شود » ،آیا با اینگونه همایشی که جنبه نمایشی داشت و مجالی به اصحاب رسانه برای بیان دیدگاه ها داده نشد می توان از توانمندی اصحاب رسانه و اهل قلم در این وادی مهم زندگی انسانها گامی درست برداشت؟ به نظر می رسد اختصاص زمان مناسب در اینگونه همایشها و نشستهای خبری ،به رسانه هایی که دغدغه حفظ محیط زیست و طبیعت زیبا ی خدادادی را دارند می تواند در نمایش و ارائه دست آوردهای خادمان انفال الهی و فرهنگسازی حفظ منابع طبیعی شایسته تر باشد.

مردم گیلان از دکتر نجفی استاندار گیلان انتظار دارند تا بر حضور پر رنگ تر مسئولین دستگاه های مرتبط با منابع طبیعی در اینگونه همایش ها تاکید نموده تا در آینده شاهد صندلیهای خالی نباشیم.

لازم به یادآوری است استان گیلان بیش از 564 هزار هکتار جنگل دارد. این استان همچنین دارای 267 هزار هکتار مرتع و 220 هزار هکتار اراضی کشاورزی است. استان گیلان دارای سه مدل آب و هوای معتدل و مرطوب در مناطق جلگه‌ای و کوهپایه‌ای ، آب و هوای کوهستانی در مناطق ییلاقی و مرتعی ، آب و هوای نیمه خشک و مدیترانه‌ای از رستم‌آباد تا لوشان است.

ارسال شده در چهارشنبه ۰۴ فروردین ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۵۳ بعدازظهر
کد خبر: 32
آخرین خبر ها
گزیده خبرها