اختصاصی/اسرارامروز.5 هزار پرونده در مراحل مختلف کمیسیون ماده 100 داریم/ قرار نیست و نمی توانم نقش سوپرمن را بازی کنم/ شهرداری رشت ۷۳۰ میلیارد تومان بدهی دارد/ رشت ، پنجمین شهر توسعه یافته سال 1355 به رتبه 26 تنزل پیدا کرد / کارنامه گذشته خوب نیست
اولین نشست خبری دکتر نصرتی شهردار سابق قزوین که پس از حاشیه های فراوان و گمانه زنیها بعنوان شهردار رشت شروع بکار کرد در عصر یکی از روزهای پاییز در تالار گفتگو شهرداری برگزار شد. وی تلاش کرد تا این نشست خبری با گذشته متفاوت باشد . نشستی که مدیریت شهر و رسانه با هم اندیشی دغدغه ها را طرح کنند. البته رعایت انصاف رسانه ها در بیان مطالب هم جز دغدغه وی بود.
مسعود نصرتی شصت و پنجمین شهردار رشت است که با رای ۱۱ عضو شورای پنجم این شهر، سکان شهرداری رشت را بدست گرفت. مسعود نصرتی متولد ۱۳۴۷ در شهر قزوین است . وی دکترای شهرسازی – گرایش جغرافیا و برنامهریزی شهری ، کارشناسی ارشد مدیریت دولتی ، مهندسی عمران – عمران را در کارنامه تحصیلی خود دارد . 24 سال فقط در حوزه مدیریت شهری قزوین فعالیت داشت. گفته می شود وی با توجه به شخصیت تعاملی خود توانست بیش از 9 سال بعنوان شهردار ، در شهر قزوین جهشی غیرقابل انکار ایجاد کند.
فعالیت از سال ۱۳۹۲ تاکنون به عنوان رئیس مجمع جهانی شهرهای اسلامی (WAIC) ، دو بار تقدیر و دریافت جایزه بهترین عملکردهای برنامه اسکان بشر ملل متحد، انتخاب وی از سوی قائم مقام دبیرکل سازمان ملل به عنوان هماهنگ کننده برنامه شکوفایی شهری برای شهرهای اسلامی، تاسیس اتحادیه جهانی شهرهای راه ابریشم با میزبانی موفق شهرهای راه ابریشم، دبیر اجرایی شهرداران شبکه راه حلهای توسعه پایدار (SDSN)، انتخاب شهر قزوین در فرآیندی مسابقه ای و از میان شصت و شش شهر به عنوان پایلوت جهانی برنامه شکوفایی شهری و نخستین پایلوت بینالمللی محیطی- شهری هدف یازدهم جهان در حاشیه اجلاس ژنو، ارائه مقالات و سخنرانیهای متعددی در خصوص رویکردها، چالشها و ظرفیتها شهرها و شهرداریها ، تحریرکتاب معنویت و مدل شکوفایی برای شهرهای ایرانی اسلامی پایدار ،دریافت دو جایزه بینالمللی BLP بهترین نشان عملکرد جهانی از سوی برنامه اسکان بشر ملل متحد (UN_HABITAT) به جهت پروژه احیای قناتهای شمال شهر و احداث بوستان بانوان از جمله سوابق وی در کارنامه فعالیتش در شهر قزوین می باشد.
نصرتی در اولین نشست خبری خود با خبرنگاران شفاف اعلام کرد که قرار نیست و نمی تواند نقش سوپرمن را بازی کند. وی تلاش می کند تا با استفاده از ظرفیت رسانه بررسی شود دغدغههای شهروندان چطور مطرح و به اجرا درآید. تاکید وی همدلی دستگاه های مختلف در تحقق انتظارات شهروندان است. بارها در سخنان خود تاکید کرد به گذشته کاری ندارد و می گوید برای گذشته وقتی نداریم؛ با هم به آینده فکر می کنیم.
وی تلاش می کند علی رغم محدودیتهای جدی و مالی بسیار در شهرداری رشت، با تجربه طولانی خود در حوزه مدیریت شهری ، باری از روی دوش شهرداری بردارد .همچنین ذائقه سرمایه گذاران را برای سرمایه گذاری در این شهر تقویت کند و به دنبال ایجاد ظرفیت است.
وی معتقد است در یک آرمانشهر اگر اشخاص با هرنوع معلولیتی نتوانند از شهر خدمات بگیرند این به معنای معلولیت شهر است. وی مدیریت شهری را کاری مشترک توسط شهرداری،شورای شهر و شهروندان تعریف می کند.
شهردار کلانشهر رشت با تاکید بر اینکه قطعا مطالب و انتظارات زیادی توسط رسانه ها بارها در این تالار گفتگو طرح شده است ،گفت: بی شک انتظارات و آرزوهایی از مردم با فرهنگ رشت از گذشته وجود دارد و همچنین نیازهایی نیز مرتفع شده است.
وی در ادامه این نشست که با حضور فاطمه قدیمی مدیر ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت، مجید پورجعفری مدیر حراست، اسماعیل رحمتی مدیر بازرسی، مجید نوروزی معاون معماری و شهرسازی، علی بهارمست معاون خدمات شهری، مرتضی شریفی معاون برنامه ریزی، متین عاشوری مدیر شهرداری منطقه چهار، رضا عاشری مدیر شهرداری منطقه پنج و یاسر صفاکار مدیر حقوقی شهرداری رشت برگزار شد اضافه کرد: انتظاراتی که بصورت روزانه در برنامه حوزه مدیریت شهری وجود داشته و بخش هایی از آن به طور مستقیم به مدیریت شهری برمی گردد و بخش هایی از آن را هم شهرداری به تنهایی نمی تواند انجام دهد و نیاز به همراهی همه حوزه ها و مدیران دارد.
وی در ادامه به نقش تاثیرگذار رسانه ها در انعکاس دغدغه مردم و مسئولین اشاره کرد و یادآور شد: باید با هم فکر کنیم و برنامه ریزی کنیم و در کنار هم قرار بگیریم تا کارها پیش برود و اگر در انجام وظایف شهرداری و یا برنامه هایی که نیاز به حمایت تاثیرگذاران حوزه ملی و کلان کوتاهی شود رسانه ها هم باید پاسخگو باشند.
شهردار کلانشهر رشت در ادامه این نشست با تاکید بر اینکه برای گذشته وقت نداریم، خاطرنشان کرد: با یک روز دورزدن در شهر مشکلات قابل طرح و رویت است که رفع این مشکلات به تلاش همه شهروندان نیاز دارد .
نصرتی گفت: در هیچ جای دنیا شهردار به تنهایی کار ها را پیش نمی برد و کسی انتظار ندارد تا در این مدت کوتاه جضور خود پاسخگوی تمام مشکلات گذشته شهر رشت باشم . برای گذشته وقتی نداریم. اگر بخواهیم به موفقیت ها و آسیب های گذشته بپردازیم وقت برای آینده کم می آوریم. با هم به آینده فکر می کنیم و با هم کارها را انجام می دهیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما در خصوص بدهی شهرداری رشت گفت: شهرداری رشت ۷۳۰ میلیارد تومان بدهی دارد و بودجه محقق شده نقد و غیرنقد سال گذشته ۳۹۲ میلیارد تومان از بودجه 850 میلیلیاردی بوده است که از این رقم هزینه های اجباری جاری را هم باید پرداخت کنیم. لازم به یادآوری است اگر با همان تراز و شیوه پیش برود چند سال باید هیچ کاری انجام نشود تا این بدهی مرتفع شود؟
شهردار کلانشهر رشت اظهار داشت: شهری که سال ۱۳۵۵ از طرف سازمان برنامه در مقام مقایسه با شهرهای آن سازمان به عنوان یکی از ۵ شهر توسعه یافته ایران معرفی می شود و سال ۹۵ با مولفه هایی که قابلیت مقایسه دارد بعد از شهرکرد در جایگاه ۲۶ قرار می گیرد. شهری که اکنون تالاب عینک و دو رودخانه اش به معضل محیط زیست شهری تبدیل شده است و یا حساب شهرداری آن به خاطر ۳۰ میلیارد تومان بدهی توسط تامین اجتماعی مسدود می شود ، حقوق معوقه ۳ و نیم ماهه پرسنل دارد، ۱۴ میلیارد تومان در آخر هر ماه برای حقوق پرسنل نیاز دارد، پرسنل به تصمیمات شهرداری اعتماد ندارند و ...
نصرتی با تاکید بر اینکه باید نگاه ما به آینده باشد گفت: قرار نیست فقط بدهی پرداخت کنیم. باید کار هم انجام شود. رشت دارای ظرفیت های یک شهر کاملا جذاب برای حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری است.
وی تاکید کرد: باید اعتماد پرسنل را با فراهم کردن حداقل ها و پرداخت به موقع حقوق و مزایا برگردانیم تا با عملکرد خوب پرسنل ، شهروندان به شهرداری اعتماد کنند و در امور مختلف مشارکت داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر این شهر برای جذب گردشگر جذابیتی ندارد و کارنامه گذشته خوب نیست ،افزود: همه می دانیم و اتفاق نظر داریم که باید این شهر باید مقصد گردشگری شود و با حمایت یکدیگر به این هدف در شهر خواهیم رسید و تولید ،اشتغال و پویایی اجاد خواهد شد.
شهردار کلانشهر رشت در ادامه سخنانش به پیاده راه فرهنگی و خط ویژه بی آر تی اشاره کرد و افزود: زیرساختهای پیاده راه فرهنگی باید تکمیل شود تا بتوان در مورد این پروژه قضاوت کرد. زمانی که تقدم و تاخر در یک پروژه رعایت نشده است بازنگری در کدام حوزه باید صورت بگیرد؟ نیاز داریم در کنار پیاده راه خیابان جایگزین داشته باشیم نه اینکه ۱۲ خیابان زیر بار ترافیک قرار بگیرد. پیاده راه بسیار ارزشمند است اما وقتی کامل نیست باید بازنگری شود.
شهردار رشت در ادامه به بازنگری خط ویژه اتوبوس اشاره کرد و افزود: وقتی یک طرح 10 سال جلوتر اجرا می شود زمانیکه ناوگان حمل و نقل عمومی به شرایط راه اندازی بی آر تی نرسیده است امروز جوابگو نخواهد بود و نیاز به بازنگری دارد. طرحی که برای سال 1405 پیش بینی شده بود.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص کمیسیون ماده 100 شهرداری گفت: شهرداری رشت 5 هزار پرونده در مراحل مختلف کمیسیون ماده 100 دارد که بر اساس مطالبات خود در احکام صادره و وصول آن باید به 700 هزار نفر شهروند خدمات ارائه کند .
وی تاکید کرد: کسانی که در شهر کاسبی می کنند و حقوق شهروندی پرداخت نکرده اند باید بدانند قرار نیست حقوق تمام شهر نزد ۵ هزار نفر بماند وعوارض کسب و پیشه و پسماندها باید پرداخت شود.
نصرتی در ادامه با اشاره به پیش پرداخت کمتر از 25 درصد برای ساخت زباله سوز سراوان ،خاطرنشان کرد: در برخی نقاط محل دفن زباله در سراوان تا ۱۱۰ متر ارتفاع زبال سراوان است و بیش از 30 سال زباله ها به سراوان رفته است . اما در حالیکه دو شهر در استان مجاور، همزمان با رشت بحث زباله سوز را آغاز کردند. دو شهری که ۶۵۰ تن زباله در روز دارند ۷۵ درصد پیشرفت در کار داشتند و ۱۴۰ میلیارد تومان دریافت کرده اند و شهر رشت به 25 درصد پیش پرداخت هم نرسیده است و ۱۰ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان دریافتی داشته ایم.
وی با اعلام خبر خوش تخصیص 40 میلیارد تومان برای زباله سوز 600 تنی سراوان گفت: با پیگیری های صورت گرفته ۴۰ میلیارد تومان برای زباله سوز ۶۰۰ تنی سراوان تخصیص یافت و اگر پیگیری نمی شد باز هم این پروژه پیشرفتی پیدا نمی کرد.
شهردار رشت با تاکید بر ضرورت رفع معضل 34 ساله محیط زیستی سراوان گفت: حل این معضل محیط زیستی در جاییکه مسئولیت زباله های شهرهای همجوار هم به عهده شهرداری رشت است عزم استانی می خواهد.
شهردار کلانشهر رشت در ادامه با اشاره به 2 کارخانه آسفالت ،گفت: دو کارخانه آسفالت داریم که یکی از آنها به طور کامل تعطیل است و دیگری با کمترین ظرفیت و بسیار ضعیف کار می کند. اکیپ های امانی را هم دیگر نداریم. برنامه ریزی کردیم کارخانه آسفالت شهرداری با تمام ظرفیت کار کند و علاوه بر تامین آسفالت این شهر ، به فروش شهرهای اطراف هم برسد.
نصرتی در ادامه به ثبت به موقع تالاب عینک در شبکه شهرهای تالابی گیلان اشاره کرد و افزود: ثبت تالاب عینک جهت پیوستن به شبکه شهرهای تالابی به موقع انجام شد که در شرح وظایف شهرداری نیست اما برنامه ریزی کردیم تا به بزرگترین تالاب درون شهری و رودخانه های شهری احترام گذاشته شود.
وی در ادامه به بازسازی ۱۰۰ دستگاه اتوبوس، پیگیری و رفع مشکلات مسکن مهر و ... در آینده خبر داد و گفت: آسفالت معابر ، جمع آوری و محل زباله، رسیدگی به فضای سبز و رفت و روب برنامه نیست بلکه وظیفه شهرداری است. باید کارهای اساسی را دنبال کنیم و زمانی این امر میسر است که از این حداقل ها عبور کرده باشیم و به پرسنل و پیمانکاران بدهکار نباشیم که البته برنامه ریزی هایی در این حوزه انجام شده است.
شهردار رشت همچنین در پاسخ به این سوال که آیا در انتخاب مدیران شهرداری در آینده شایسته سالاری لحاظ خواهد شد؟ گفت: جایگاه شورا برای ما بسیار محترم است . البته حوزه مدیریت شهری وظایفی شفاف دارد و شورا به خط قرمز شهرداری ورود نخواهد کرد و در انتخاب مدیران شایسته سالاری و توانایی روزی ۱۵ ساعت کار ملاک عمل ما خواهد بود. انبوهی از کار در مجموعه شهرداری وجود دارد و با اعضای شوری شهر توافق کردیم که مدیران شهرداری و کسانی که براساس شایستگی، تخصص ، تجربه و پای کار بودن قرار است در شهرداری فعالیت کنند خط قرمز شهردار باشند. پرسنل شهرداری در اولویت تصدی پست ها هستند . ما در کار اعضای شورا دخالت نمیکنیم و آنها هم در کار ما دخالت نمیکنند.
وی در پایان با اشاره به اینکه نمی توان یک شهر را با کارمند بودن و بدون عشق اداره کرد ،گفت: باید عشق به شهر وجود داشته باشد و تنها با کارمند بودن نمی توان شهر را اداره کرد.
خبرنگاران هم در این نشست ، سوالات زیادی در حوزه های مختلف مدیریت شهری طرح کردند که البته پاسخ آن به بعد موکول شد.