جلیلی درمورد علت عدم مناظره با زنگنه: برخی از مباحث فرصت بسیاری می خواهد؛ در یکی دو ساعت جمع نمی شود!

جلیلی درمورد علت عدم مناظره با زنگنه: برخی از مباحث فرصت بسیاری می خواهد؛ در یکی دو ساعت جمع نمی شود!

اسرار امروز. زنگنه وزیر نفت خاتمی و روحانی بارها خواستار مناظره با جلیلی شده، اما او تاکنون زیر بار نرفته است/ قرارداد کرسنت یکی از جنجالی‌ترین و بحث‌برانگیزترین توافقات نفت و گاز در تاریخ ایران است که در اوایل دهه ۱۳۸۰ میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت اماراتی کرسنت پترولیوم منعقد شد. این قرارداد به صادرات گاز ایران به امارات متحده عربی اختصاص داشت / جلیلی در رابطه با علت مخالفت خود در مناظره با بیژن نامدار زنگنه وزیر اسبق نفت  برخی از مباحث فرصت بسیاری می‌خواهد و در یکی دو ساعت جمع نمی‌شود/ظاهرا بعد از گذشت این همه سال هنوز آن فرصت مناسب برای جناب جلیلی دست نداده است و یا شاید صلاح نیست این فرصت برای پاسخگویی آزاد شود شاید چون پاسخ قانع کننده ای برایش ندارد... / چراکه اگر محِق بود و حرفی برای گفتن داشت نه تنها یکی دو ساعت بلکه یک روز کامل برایش فرصت آزاد می‌کرد تا به همه ثابت کند که چقدر مثمر ثمر بوده است اما وقتی زیر بار مناظره نمی‌رود، یعنی از بحثی که می‌داند شکست می خورد فرار میکند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اسرار امروز : سعید جلیلی کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ و عضو شورای امنیت ملی توضیحاتی درمورد علت عدم مناظره با بیژن زنگنه وزیر اسبق نفت داد.

جلیلی در رابطه با علت مخالفت خود در مناظره با بیژن نامدار زنگنه وزیر اسبق نفت که راجع به آن سوال پرسیدند، بیان کرد: در بسیاری از مناظره‌ها و جلسات پرسش و پاسخ شرکت می‌کنم.

وی ادامه داد: اما برخی از مباحث فرصت بسیاری می‌خواهد و در یکی دو ساعت جمع نمی‌شود.

قرارداد کرسنت یکی از جنجالی‌ترین و بحث‌برانگیزترین توافقات نفت و گاز در تاریخ ایران است که در اوایل دهه ۱۳۸۰ میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت اماراتی کرسنت پترولیوم منعقد شد. این قرارداد به صادرات گاز ایران به امارات متحده عربی اختصاص داشت.

جلیلی، که در سال‌های ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۲ به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی فعالیت می‌کرد، نقشی کلیدی در توقف اجرای این قرارداد ایفا کرد. او و برخی دیگر از مسئولان وقت این قرارداد را به دلیل «قیمت پایین گاز»، «مغایرت با منافع ملی» و «ابهامات حقوقی» مورد انتقاد شدید قرار دادند. این قرارداد در دوره احمدی نژاد با اصلاحاتی مواجه شد اما جلیلی باز هم جلوی اجرای توافق را گرفت.

تصمیم برای توقف اجرای قرارداد باعث شد شرکت کرسنت پرونده‌ای حقوقی علیه ایران در دیوان داوری بین‌المللی مطرح کند. این پرونده منجر به صدور احکامی سنگین علیه ایران شد که میلیاردها دلار جریمه مالی را به دنبال داشت.

زنگنه وزیر نفت خاتمی و روحانی بارها خواستار مناظره با جلیلی شده، اما او تاکنون زیر بار نرفته است.

گویی این واهمه برایش وجود دارد که ممکن است نتواند از کاری که کرده دفاع کند و یا به عبارتی دفاعیاتش برای مردم قانع کننده نباشد از این‌رو سالها از زیر بار رفتن این مناظره فرار کرده است. 

 

ارسال شده در چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۸:۳۷ قبل‌ازظهر
کد خبر: 5803736
آخرین خبر ها
گزیده خبرها