بیش از 13 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی در کشور طی سال گذشته انجام شد
دکتر محمدباقر نوبخت:

بیش از 13 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی در کشور طی سال گذشته انجام شد

اسرارامروز.افزایش 10 برابری سرمایه گذاری خارجی بعد از برجام بیانگر عملکرد صحیح دولت است/ تلاش کردیم بودجه عمرانی را از 22 هزار به 41 هزار میلیارد تومان افزایش دهیم / دولت اجازه نمی دهد فرصتی که با سختی در احداث سد شفارود ایجاد شده به راحتی از بین برود / توسعه فقط آجر روی هم گذاشتن نیست / شایسته سالاری لزوماً به معنای بومی گرایی نیست

دکتر محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت ، رییس سازمان برنامه و بودجه کشور و معاون رییس جمهور در اولین نشست خبری استانی خود که با حضور خبرنگاران استان گیلان برگزار شد و بیش از سه ساعت طول کشید به اهمیت رسانه و نقش آن در توسعه استان گیلان پرداخت و گفت: در ابتدای قبول این مسئولیت در دولت تدبیر و امید تلاش کردم تا برای تمام استان های کشور به موازات هم کاری انجام شود.

به گزارش اسرارامروز، وی در این نشست خبری که با حضور استاندار گیلان در سالن الغدیر استانداری برگزار شد افزود: دولت با تدبیر و درایت، به درستی عمل کرد و توانستیم شرایطی ایجاد کنیم که فروش نفت در حال حاضر به بیش از 2 میلیون و 600 هزار بشکه برسد در حالیکه در سال 92 محدودیت فروش نفت داشتیم.

دکتر نوبخت با اشاره به انجام بیش از 13 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی در کشور طی سال گذشته ادامه داد: افزایش 10 برابری میزان سرمایه گذاری خارجی بعد از برجام بیانگر عملکرد صحیح دولت است . آنچه که دولت انجام داد افزایش سرمایه گذاری داخلی به میزان 7.1 درصد بود که برای رسیدن به رشد 8 درصدی در اقتصاد، باید سالانه 770 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری ایجاد شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین به افزایش 64 درصدی بودجه عمومی کشور از سال 92 تاکنون اشاره و اضافه کرد: با این میزان افزایش، تلاش کردیم بودجه عمرانی را از 22 هزار به 41 هزار میلیارد تومان افزایش دهیم و در بودجه جاری نیز 70 درصد افزایش داشته ایم.

وی با اشاره به ساز و کار تدوین بودجه گفت: بودجه همه دستگاه ها به جای روش سنتی، براساس بازخوانی ماموریت ها و فعالیت هایی که انجام می دهند، تخصیص می یابد و برنامه ما آن است که بر اساس اصول و محاسبه دقیق، بودجه به دستگاه ها اختصاص یابد.

نوبخت با اشاره به اینکه بودجه هر یک از دستگاه‌های اجرایی به‌جای پرداخت به وزارتخانه به خود دستگاه اجرایی مستقر در هر یک از استان‌ها پرداخت می‌شود، گفت: امسال ساختار بودجه‌ریزی را تغییر داده‌ام و در تلاش هستیم تا استان‌ها به لحاظ بودجه‌ریزی تقویت ‌شوند.

وی بخش دیگری از منابع داخلی جذب سرمایه‌گذاری را پرداخت بالغ‌ بر 42 هزار میلیارد تومان از محل خزانه توسط دولت برای طرح‌های عمرانی دانست و بیان کرد: در بهار امسال رشد سرمایه‌گذاری داخلی برای نخستین بار مثبت شد و به هفت و یک ‌دهم درصد رسید.

رئیس سازمان برنامه‌وبودجه کشور پرداخت تسهیلات به بخش‌های غیردولتی با هدف فعال شدن واحدهای خصوصی را از منابع داخلی در سرمایه‌گذاری دانست و گفت: سال گذشته 17 هزار و 900 میلیارد تومان از این تسهیلات به بیش از 25 هزار بنگاه کوچک و متوسط پرداخت شد.

دکتر نوبخت با بیان اینکه توسعه فقط عمرانی و آجر روی هم گذاشتن نیست بلکه توسعه ، مباحث فرهنگی و انسانی هم هست، گفت: در این زمینه، جایگاه استان ها بسیار مهم است و استانداران، نقش تعیین کننده ای در توسعه دارند.

وی با اشاره به رویکرد وزارت کشور در انتصاب استانداران غیربومی ،گفت: توجه داشته باشیم که شایسته سالاری لزوماً به معنای بومی گرایی نیست، هرچند مدیران بومی امتیازاتی دارند که بارزترین آنها شناخت استان است ولی مدیران، چه بومی و چه غیر بومی، باید بدانند که به چه گونه ای می توانند توسعه را به پیش ببرند.

وی منابع طبیعی استان گیلان به لحاظ خاک، آب، دریا و جنگل را کم‌نظیر و گردشگری را یکی از منابع طبیعی استان دانست و تصریح کرد: منابع انسانی هوشمند در استان گیلان وجود دارد که این منابع انسانی هوشمند یک مزیت مناسب جهت پیشرفت و توسعه استان شناخته می‌شود.

نوبخت به مسئله پسماند در استان های شمالی کشور اشاره و اضافه کرد: این موضوع در استان های شمالی، با همه جای ایران متفاوت است و دولت در ماه گذشته با هدف حمایت از افرادی که از زباله جهت تولید انرژی برق استفاده می‌کنند مصوبه‌ای را مورد طرح و بررسی قرار داد. بر این اساس، در دولت تصویب شد به سرمایه گذارانی که بتوانند از زباله، انرژی برق تولید کنند هم تسهیلات پرداخت شده و هم انرژی برق تولیدی از آنان خریداری شود.

معاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه این سیاست با توجه به رویکرد‌های زیست‌محیطی دولت جزء سیاست‌های به تصویب رسیده است، خاطرنشان کرد: یکی از عوامل آلودگی دو رودخانه رشت، شیرابه‌هایی هستند که از طریق محل دفع زباله در محل سراوان وارد این رودخانه‌ها می‌شوند.

سخنگوی دولت یکی از تعهدات دولت در خصوص به اتمام رساندن راه‌آهن قزوین- رشت- انزلی- آستارا را وسیع کردن روابط و مبادلات کالایی در عرصه‌های بین‌المللی دانست و خاطرنشان کرد: هشت تا 10 میلیون تن کالا امکان جابه‌جایی از هندوستان به چابهار را داشته و می‌توان این مقدار کالا را با خط ریلی به آستارا رساند.

وی با اشاره به اینکه سد شفارود، سد پل رود و سد استور جزء سه طرح مهم سدسازی دولت محسوب می‌شوند، گفت: منابع مالی سد شفارود از طریق فاینانس در دولت یازدهم تأمین شده و این سد با مشکلات زیست‌محیطی مواجه شده بود که دولت هیئت سه نفره برای قضاوت و داوری این موضوع انتخاب کرد.

نوبخت با بیان اینکه مشکلات زیست‌محیطی اجرای پروژه سد شفارود هفته گذشته در هیئت دولت برطرف شد، خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما در دولت جهت استفاده بهینه از مردم و ساکنان منطقه از سد شفارود معطوف شده و در این خصوص از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنیم و دولت اجازه نمی دهد فرصتی که با سختی در احداث سد شفارود ایجاد شده به راحتی از بین برود .

رئیس سازمان برنامه‌وبودجه کشور با اشاره به اینکه بندر کاسپین یک بندر بزرگ بوده که در منطقه آزاد واقع شده است، متذکر شد: ظرفیت بندر کاسپین مورد قبول دولت بوده و قرار نیست این بندر به سازمان بنادر و دریانوردی واگذار شود.

نوبخت با اشاره به اینکه اگر همگرایی فی‌مابین نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی با نماینده عالی دولت در استان وجود نداشته باشد قطعاً کارها جهت توسعه استان با مشکل مواجه می‌شود، افزود: اکنون صمیمیتی خوبی بین مجمع نمایندگان استان گیلان با شخص استاندار وجود دارد.

ارسال شده در شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۲۹ بعدازظهر
کد خبر: 4696446
آخرین خبر ها
گزیده خبرها