مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی: ظرفیت ریلی انزلی به یک میلیون تن رسید

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی: ظرفیت ریلی انزلی به یک میلیون تن رسید

اسرار امروز.مصطفی طاعتی‌مقدم در نشست خبری اجلاس اتاق های بازرگانی کشور با محوریت ظرفیت‌های کریدور شمال و جنوب با بیان اینکه منطقه آزاد انزلی طی سال‌های گذشته بارها ظرفیت‌های خود را در حوزه حمل‌ونقل و تجارت بین‌المللی به اثبات رسانده است، اظهار کرد: تهدیدها و محدودیت‌های ناشی از جنگ‌های اخیر، ضرورت استفاده از مسیرهای جایگزین و امن را بیش از گذشته نمایان کرده و در این میان، منطقه آزاد انزلی می‌تواند نقش مهمی در تأمین نیازهای تجاری کشور ایفا کند.

اسرار امروز.طاعتی مقدم با اشاره به افزایش فعالیت‌های بندر کاسپین افزود: اتفاقاتی که اخیراً در این بندر رخ داده، نشان‌دهنده شکل‌گیری رویکردی جدید برای استفاده از ظرفیت‌های شمال کشور است و بر همین اساس، برنامه‌ریزی‌های منطقه آزاد انزلی بر توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل و لجستیک متمرکز شده است.


بندر کاسپین و تحول در حمل‌ونقل ریلی
مدیرعامل منطقه آزاد انزلی از اجرای همزمان چند پروژه عمرانی و زیرساختی خبر داد و گفت: با همکاری شرکت راه‌آهن و شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور، در مدت دو ماه دو خط ریلی در محدوده منطقه آزاد انزلی احداث شد که نتیجه آن افزایش چشمگیر ظرفیت حمل ریلی منطقه بوده است.
طاعتی‌مقدم ادامه داد: براساس اعلام مسئولان راه‌آهن، این اقدام ظرفیت جابه‌جایی بار ریلی منطقه را از ۱۵۰ هزار تن به حدود یک میلیون تن افزایش داده و همین موضوع، زمینه‌ساز توسعه فعالیت‌های تجاری و جذب تقاضاهای جدید شده است.
وی با تأکید بر لزوم بازنگری در سیاست‌های کلان حمل‌ونقل کشور تصریح کرد: باید از ظرفیت بنادر شمالی به عنوان حلقه اصلی کریدور شمال – جنوب بهره‌برداری شود و ضرورتی ندارد برای فعال‌سازی این مسیرها منتظر اجرای پروژه‌های بزرگ و زمان‌بر بمانیم.


احیای کریدور شرق-غرب؛ فراتر از پیش‌بینی‌ها
مدیرعامل منطقه آزاد انزلی همچنین از احیای مسیر حمل کانتینری در کریدور شرق – غرب خبر داد و گفت: این مسیر که از سال ۱۳۹۷ شکل گرفته بود، به دلیل برخی ناهماهنگی‌ها به‌درستی مورد استفاده قرار نگرفت، اما اکنون مجدداً فعال شده و حتی حجم تقاضا از پیش‌بینی‌های انجام‌شده فراتر رفته است.


وی افزود: در حال حاضر، بخشی از مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز تولیدکنندگان کشور از طریق این مسیر وارد می‌شود و در صورت اطلاع‌رسانی مناسب به فعالان اقتصادی و اتاق‌های بازرگانی، می‌توان از همین ظرفیت برای توسعه صادرات نیز استفاده کرد.
طاعتی‌مقدم با بیان اینکه افزایش صادرات از مسیر بندر کاسپین می‌تواند هزینه‌های حمل‌ونقل را کاهش دهد، اظهار کرد: در صورت ایجاد توازن میان واردات و صادرات، هزینه‌های لجستیکی به شکل محسوسی کاهش خواهد یافت و این موضوع به نفع فعالان اقتصادی کشور خواهد بود.


وی خاطرنشان کرد: استفاده از این ظرفیت‌ها نباید محدود به دوران بحران باشد و لازم است در دوره پساتنش نیز مسیرهای ایجادشده حفظ و تقویت شوند تا رونق اقتصادی پایداری در منطقه آزاد انزلی شکل گیرد.


توسعه حمل‌ونقل هوایی و پایانه لجستیک در انزلی
مدیرعامل منطقه آزاد انزلی با اشاره به رویکرد جدید دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد در حوزه حکمرانی اقتصادی گفت: مأموریت اصلی منطقه آزاد انزلی، بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت‌های حمل‌ونقل چندوجهی تعریف شده و در همین راستا، توسعه حمل‌ونقل هوایی و ایجاد پایانه لجستیکی در محدوده اراضی سفیدرود و ایستگاه رشت نیز در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: تفاهمات اولیه برای اجرای این طرح‌ها با راه‌آهن انجام شده و تحقق آن‌ها می‌تواند در آینده نزدیک علاوه بر ایجاد رونق اقتصادی در استان گیلان، خدمات گسترده‌ای را به استان‌های همجوار ارائه دهد.


طاعتی‌مقدم در پایان تأکید کرد: تصویر منطقه آزاد انزلی باید از یک مرکز صرفاً گردشگری و تجاری فراتر رفته و به عنوان یک هاب اقتصادی منطقه‌ای و ملی شناخته شود؛ ظرفیتی که می‌تواند نقش مهمی در توسعه تجارت خارجی کشور ایفا کند.


اجلاس اتاق‌های بازرگانی؛ فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های شمال
به گزارش دیارمیرزا، مجید فاتحی، عضو هیئت‌مدیره و معاون اقتصادی سازمان منطقه آزاد انزلی، در این نشست با اشاره به نقش بی‌بدیل اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی در توسعه تجارت کشور اظهار داشت: شمال کشور دارای ظرفیت‌های متعدد و مهمی از جمله حمل‌ونقل دریایی، ریلی، هوایی و جاده‌ای است که این ظرفیت‌ها نیازمند همکاری هرچه بیشتر نهادهای مربوطه می‌باشد.
وی با تأکید بر اینکه ایده برگزاری این نشست را ایده‌ای مبارک ارزیابی کرد و گفت: این رویداد می‌تواند پیوندهای موجود را تجدید و به‌روز کند. سازمان منطقه آزاد انزلی به عنوان یکی از بازیگران اصلی در شمال کشور، آمادگی کامل خود را برای همکاری در این عرصه اعلام می‌دارد.

فاتحی افزود: ما معتقدیم در این عرصه می‌توانیم فرصتی بی‌نظیر برای معرفی ظرفیت‌های منطقه آزاد انزلی به اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور فراهم کنیم.
معاون اقتصادی منطقه آزاد انزلی تأکید کرد که اجلاس اگرچه جنبه تشریفاتی نیز دارد، اما باید به بهره‌برداری عملی از نتایج آن توجه شود.


فاتحی افزود: لازم است ظرفیت‌های موجود به درستی معرفی شود و در سیر برنامه، فرصتی نیز به تجار و شرکت‌های فعال در حوزه حمل‌ونقل منطقه داده شود تا توانمندی‌های خود را به نمایش بگذارند.
وی در پایان از برگزارکنندگان اجلاس قدردانی کرد و گفت: امیدواریم این نشست سرآغازی برای تحول در همکاری‌های تجاری شمال کشور باشد.

ارسال شده در جمعه ۲۲ خرداد ۱۴۰۵ ساعت ۸:۳۹ بعدازظهر
کد خبر: 4953397
آخرین خبر ها
گزیده خبرها