شهرداری شیراز قلب بافت تاریخی را سوراخ کرد

شهرداری شیراز قلب بافت تاریخی را سوراخ کرد

اسرار امروز . شهرداری شیراز در مجاورت بازار وکیل و پشت ساختمان تاریخی محل حکومت‌داری کریم‌خان زند، بدون اخذ مجوز از وزارت میراث‌فرهنگی اقدام به گودبرداری کرد.

به گفته فعالان میراث فرهنگی شیراز، گودبرداری این محوطه از ده روز قبل آغاز شده و شهرداری محدوده‌ای حدود ۶۰۰ متر مربع را تا عمق حدود 2 متر خاکبرداری کرده. در جریان این عملیات، یک سنگ‌قبر نفیس و تعدادی تنبوشه سفالی انتقال آب پیدا شده که احتمالا متعلق به دوره زندیه است.

حالا نگرانی‌ها درباره از بین رفتن لایه‌های باستان‌شناسی این محوطه تاریخی افزایش یافته است.

اسرار امروز . میدان نقاره‌خانه بخشی از مجموعه تاریخی زندیه و میدان توپخانه دوران کریم‌خان زند است و طرح احیای آن با عنوان پروژه بازآفرینی بافت تاریخی شیراز در دستور کار قرار دارد.

صادق زارع، معاون میراث فرهنگی استان فارس نیز گفت که این اقدام بدون مجوز میراث بوده و از ادامه کار جلوگیری شده. کار توده‌گذاری، جانمایی ساختمان‌ها و ضوابط ارتفاعی ساختمانی، هنوز به تایید میراث فرهنگی نرسیده و نباید پیش از تصویب نهایی، عملیات اجرایی آغاز می‌‌شد.»/صدای میراث


ارسال شده در پنجشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۵ ساعت ۹:۱۷ قبل‌ازظهر
کد خبر: 4387809
آخرین خبر ها
گزیده خبرها