رییس دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان: روز جهانی ماما ،فرصتی برای یادآوری اهمیت و جایگاه مامایی در نظام سلامت است

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان: روز جهانی ماما ،فرصتی برای یادآوری اهمیت و جایگاه مامایی در نظام سلامت است

طی مراسمی به مناسبت روز جهانی ماما، 52 مامای نمونه گیلان تجلیل شدند. در این مراسم که به همت اداره پرستاری مامایی و معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان و با حضور جمعی از مسوولین دانشگاه و تعداد کثیری از ماماها، در سالن اجتماعات مرکز آموزشی درمانی الزهرای رشت برگزار شد دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک ضمن تبریک این روز گفت: دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان علاوه بر اینکه متولی درمان بیماران است بلکه خود را متولی تامین سلامت مردم نیز می داند و این نگاه در صورت رشد متوازن همه حوزه ها ایجاد می شود.

وی با اشاره به حفظ سلامت مادران باردار و کودکان به عنوان یکی از شاخصهای مهم سلامت یادآور شد: این شاخص در تمام دنیا یک شاخص حایز اهمیت محسوب می شود.

وی در ادامه به رویکرد جدید جامعه و توجه به ترویج زایمان طبیعی اشاره کرد و افزود: افزایش تعداد سزارین ها به آموزشهای زایمان طبیعی خدشه وارد می کند و نتیجه این امر کاهش مهارت های متخصصین زنان و زایمان است.

573100b1a80af.jpg

وی تاکید کرد: رویکرد جدید جامعه و توجه به ترویج زایمان طبیعی این فرصت را برای قشر ماما ایجاد کرد که همواره در دوران بارداری مادران و پس از آن، آمادگی کامل برای حمایت از سلامت مادر و نوزاد داشته باشند.

دکتر یوسف زاده افزود: هم اکنون حدود یکهزار و200 ماما در استان گیلان فعالیت می کنند که در سال گذشته در 75 درصد زایمانهای طبیعی گیلان نقش داشتند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان خاطرنشان کرد: با ترویج زایمان طبیعی در استراتژی جدید وزارت بهداشت، مسلما” این تعداد پاسخگوی نیاز جامعه نخواهد بود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان در ادامه با اشاره به نقش آفرینی گروه مامایی در عرصه بهداشت و سلامت ،یادآور شد: گروه مامایی جزء مظلوم ترین هاست و به نظر می رسد در طی سالهای گذشته ارزش و جایگاه آن در نظر گرفته نشده که با اجرای طرح تحول سلامت و رویکرد جدید وزارت بهداشت و درمان در زمینه تشویق زایمان طبیعی نقش این گروه پر رنگتر شد.

وی با اشاره به مهارت ،دانش و اطلاعات و... این قشر پرتلاش اذعان داشت : اما هنوز گروه مامایی با چالش هایی از جمله ،اشتغال و بیمه در بخش خصوصی ، همچنین، اختصاص تعرفه های نامناسب مواجه است که با تدابیر لازم می توان نسبت به رفع آنها اقدام کرد.

وی در پایان با اشاره به روز جهانی ماما به عنوان فرصتی برای یادآوری اهمیت و جایگاه مامایی در نظام سلامت ،اضافه کرد: این روز فرصتی برای قدردانی از خدمات خالصانه و بی‌شائبه انسان‌های پرتلاشی است که باور دارند ادامه هستی در گرو تداوم حفظ سلامت مادران و نوزادان است و در این مراسم تعدادی از ماماها به دلیل تلاش برای ارتقای سلامت زنان و نوزادان و ترویج زایمان طبیعی، تقدیر می شوند .

دکتر جلال خیرخواه معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان نیز در این مراسم گفت : هر ساله روز پنجم ماه می ، به عنوان روز جهانی ماما و "زایش طبیعت "نامگذاری شده است و در تمام دنیا در این روز از زحمات این قشر پر تلاش تجلیل می شود.

وی افزود:اگر امروزه در دنیا شاهد کاهش مرگ و میر مادران و کودکان ناقص الخلقه هستیم این امر مرهون تلاش گروه ماما یی می باشد.

خیرخواه با اشاره به افزایش میزان سزارین طی چند سال اخیر در کشور یادآور شد: امروزه با تلاش ماماها و متخصصین زایمان درصد زایمان سزارین رو به کاهش است و امید است با برگزاری دوره های آموزشی طبق سیاست های وزارت بهداشت، این آمار کاهش یابد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان د ر پایان سخنانش با اشاره به حضور پا به پای ماما در کنار ماما گفت: ماما اولین دست را بر سر فرزند انسان می کشد و اولین نگاه معصومانه انسان در چشم ماما است. ماما پا به پای مادر درد را لمس می کند .

لازم به یاد آوری است حوریه شایگان مدیر گروه مامایی دانشکده پرستاری مامایی حضرت زینب (س) لنگرود و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در لیست سه نخبه برتر مامایی کشور قرار گرفت و از سوی وزیر بهداشت و درمان تقدیر شد.

ارسال شده در سه‌شنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱:۵۷ قبل‌ازظهر
کد خبر: 65
آخرین خبر ها
گزیده خبرها