شهردار رشت:
نگاه حوزه مدیریت شهری رشت نگاهی گردشگری مبتنی به هنر است
امروزه یکی اهداف نظام اسلامی این است که علاوه بر دولت و حاکمیت، بخشی از مردم به عنوان سرمایه اجتماعی نیز در کمک به انسان های نیازمند، وارد عرصه شوند و فرهنگ نیکوکاری در جامعه ترویج و تقویت شود و سرمایه اجتماعی با مشارکت اجتماعی که لازمه توسعه سرمایه های اجتماعی است بوجود می آید. مشارکت در کارهای خیریه یکی از جلوه های مشارکتهای اجتماعی است و مردم استان گیلان همواره در اینگونه مشارکتهای اجتماعی در کشور پیشگام بوده اند و این استان بیشترین مراکز خیریه در کشور را دارد.
این بار شهرداری رشت با مدیریت دکتر ثابت قدم با یک ابتکار در آخرین روزهای ماه مبارک رمضان با دعوت از هنرمندان معروف و موفق سینمای ایران تلاش کرد تا فرهنگ نیکوکاری را در جامعه ترویج کند. شهردار رشت با توجه به اینکه ساماندهی مشارکت مردمی، موضوع مهمی است تمام تلاش خود را بکار گرفت تا این کار به فرهنگ عمومی تبدیل شود. وی معتقد است مشارکت عمومی در کارهای خیر و نیکو، کار دل است واین کار بالاترین عبادت محسوب می شود.
مرکز خلاقیت و نوآوری شهر خلاق رشت که پس از ثبت شهر رشت به عنوان شهر خلاق خوراک شناسی یونسکو با هدف توسعه فعالیت های نوآورانه و خلاقانه شهری و شهروندی شهر در هشتم اسفندماه ۹۴ افتتاح شد با حمایت از خانم نادره حکیم الهی برای برگزاری یک نمایشگاه خیریه، توانست مردم حق شناس و نیکوکار شهر رشت را برای کمک به کودکان پرورشگاه مژدهی در بافت تاریخی فرهنگی مرکزی شهر و این نمایشگاه جمع کند.
نادره حکیم الهی، مادر هنرمند سرشناس سینمای ایران ترانه علیدوستی است که دو سال پیش استان گیلان و شهر رشت را برای ادامه زندگی انتخاب کرد. وی هنرمند سنگتراش و مجسمه ساز مطرح کشور است که یک ماه قبل کارگاه آموزشی سفال در این شهر برگزار کرد و تصمیم گرفت آثار خلق شده این کارگاه را در نمایشگاهی با همکاری شهرداری رشت به صورت حراجی و مزائده به نفع کودکان پرورشگاه مژدهی بفروش بگذارد. نکته دیگر قابل توجه این مراسم حضور مهتاب کرامتی بازیگر مشهور سینمای ایران و سفیر حسن نیت یونیسف، حسن معجونی بازیگر سینما و تئاتر و مژگان امجد مدیر شهر کتاب مرکز بود که حاضرین را سر شوق آورد. شاید این مراسم اولین حراجی خیریه بود که مردم این شهر با حضور هنرمندان مطرح کشورتجربه می کردند.
در این مراسم که دکتر محمدعلی ثابت قدم شهردار رشت، فاطمه شیرزاد، مظفر نیکومنش و موسوی روزان از اعضای شورای اسلامی شهر نیزدر کنار شهروندان حضور داشتند ابتدا مدیر روابط عمومی و امور بینالملل شهرداری رشت با اشاره به شهر رشت به عنوان اولین شهر ثبت شده ایران در شبکه شهرهای خلاق جهان گفت: شبکه شهرهای خلاق ،شهروند پویا را میطلبد و امیدواریم با چنین برنامه هایی شاهد حرکتهای خیرخواهانه باشیم.
فاطمه قدیمی در ادامه ضمن تقدیر از خانم نادره حکیم الهی برای زحماتی که در طول 4 هفته برای برپایی این نمایشگاه متحمل شدند ،اضافه کرد: امیدواریم در راستای سایر اهدافی که مرکز فعالیت و خلاقیت و نوآوری و همچنین امور ارتباطات و بینالملل شهرداری رشت دنبال می کند با حضور، فعالیت و ایدههای عزیزان حاضر در این مراسم ،بتوانیم برنامههای خوبی در آینده داشته باشیم.
قدیمی تاکید کرد: رسیدن به یک الگوی شهروند جهانی میطلبد که ما یکد یگر را دوست داشته باشیم و با زبان گفتگوی بینالملل با هم صحبت کنیم و باید ارتباطات فرهنگی خود را تقویت نموده و هر روز، روزی بهتر برای شهر رشت و کشور عزیزمان رقم بزنیم.
نادره حکیم الهی هنرمند سنگتراش و مجسمه ساز مطرح کشور و مادر هنرمند سرشناس سینمای ایران ترانه علیدوستی نیز ضمن تقدیر از حضور و استقبال پرشور مردم شهر رشت در این مراسم خیریه گفت: : دوست داشتم ورودم به این شهر با قدم خیر باشد و نیت ما از برگزاری این مراسم ترویج فرهنگ خیرخواهی و نوعدوستی است.
وی با اشاره به سطح بالای فرهنگ مردم رشت تاکید کرد: در گیلان از هنر استقبال خوبی میشود و استعداد در گیلان در حوزه هنرهای تجسمی بالا است و با توجه به این ظرفیت، یک آموزشگاه هنرهای تجسمی در رشت تاسیس کردهایم.
حکیم الهی در ادامه سخنانش ضمن تقدیر از حمایتهای شهردار رشت گفت: من به پشتیبانی شهرداری رشت یک کارگاه آموزشی راهاندازی کردم و امروز هم آثار هنرجویان این کارگاه برای هدیه به کودکان پرورشگاه مژدهی به فروش میرسد.
وی علت انتخاب شهر رشت برای زندگی را سطح بالای فرهنگی مردم این شهر عنوان کرد و افزود: من شیرازی هستم اما حدود دو سال است که استان گیلان و شهر رشت را به دلیل سطح بالای فرهنگ مردم، مهمانپذیری و طبیعت زیبای آن بعد از زندگی در تهران انتخاب کردهام و میدانستم که گیلان یک مکان فرهنگی است و از هنر استقبال میکند.
وی با بیان اینکه برای برگزاری این حراج خیریه با پشتیبانی شهردار یک دوره آموزشی رایگان برگزار کردیم، افزود: در نهایت تصمیم گرفته شد که آثار این کارگاه در خیریه به حراج گذاشته شود و عواید حاصل از فروش این حراجی به پرورشگاه مژدهی رشت اختصاص یابد.
حکیمالهی در پایان از حضور مهتاب کرامتی و مژگان امجد ریاست شهر کتاب در مرکز تشکر و قدردانی کرد.
مهتاب کرامتی هنرمند معروف سینمای ایران و سفیر حسن نیت یونیسف در ادامه این مراسم با اشاره به خاطرات خوب خود در رشت گفت: من دوران کودکی خود را در این شهر فرهنگی سپری کرده ام و خاطرات بسیار خوبی از رشت دارم.
سفیر حسن نیت یونیسف با اشاره به پیاده راه فرهنگی شهر رشت و تبریک به شهردار گفت: وقتی به رشت آمدم و پیاده راه فرهنگی را دیدم متعجب شدم. واقعا همت شهردار رشت در اجرای پروژه ها ستودنی است و ای کاش مدیران ما در تهران تحول و توسعه را از شهردار جوان رشت یاد بگیرند.
وی با بیان اینکه هنرمندان همواره در کارهای خیر و حمایت از کودکان حضور فعال دارند گفت: باید همگان دست در دست هم دهیم که همه کودکان مانند ما، کودکی خوبی داشته باشند.
این بازیگربرجسته سینمای ایران در پایان با تشکر از مهماننوازی مردم رشت و نادره حکیمالهی برای همراهیاش با کودکان گفت: امکان ندارد شهر زیبای رشت از من دعوت کند و من حضور پیدا نکنم.
گلناز نظامی مدیر عامل موسسه خیریه ایزد دوستان شمال ،جوان برتر سال 1394 گیلان از فعالان حوزه فقر زدایی ، کودکان و زنان سرپرست خانوار نیز در ادامه این مراسم گفت: حوزه کودک یک حوزه تخصصی است.
وی به نیابت از افرادی که در حوزه کودک فعالیت دارند از همه کسانی که در اجرای این مراسم تلاش کردند تقدیر کرد و افزود: کودکان نقش اصلی را در پرورش و توسعه شهری در تمام جوامع دارند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: احسان صفتی الهی است که از خدا به انسان انتقال پیدا کرده است.
سیدمحمدعلی ثابت قدم شهردار رشت در این مراسم با تقدیر از زحمات خانم حکیم الهی و تاکید بر تداوم چنین مراسمهایی در آینده گفت: از حضور خانم مهتاب کرامتی به عنوان سفیر یونیسف در این مراسم معنوی تشکر میکنم و امیدوارم ایشان راوی و سفیر مردم رشت در بازگویی این مراسم در دیگر نقاط کشور باشند.
شهردار رشت با اشاره به معنای بازآفرینی افزود: بازآفرینی به این معناست که کالبد قدیمی این شهر به لحاظ میراث فرهنگی و انسانی با روشهای نو بازآفرینی شود و در این صورت کالبد فرهنگی و تاریخی شهر زندهسازی خواهید شد.
وی تصریح کرد: نگاه ما به حوزه مدیریت شهری نگاهی گردشگری مبتنی به هنر با توجه به عقبه تاریخی استان گیلان و شهر رشت است و در این راستا، هویت تاریخی و مذهبی شهر رشت بازآفرینی می شود.
ثابت قدم با اشاره به طول حدود 7.2 کیلومتری مسیر بازآفرینی شهر رشت بعنوان طولانی ترین مسیر پیاده روی جهان گفت: مسیر باز آفرینی با طول حدود ۷.۲ کیلومتر بعنوان طولانیترین مسیر پیادهروی جهان است که مسیر پیادهراه فرهنگی با مساحت سه هکتار در مرکز آن قرار دارد و انواع مباحث گردشگری در آن دیده شده که اجرایی خواهد شد.
شهردار رشت خاطرنشان کرد: ساختمانها و کاروانسراهایی که در مسیر بازآفرینی قرار دارند مرمت و بازآفرینی می شوند و با این روش جدید و مدل اقتصادی ، شهر دچار تحول اساسی شده و اشتغال پایدار را به دنبال خواهد داشت.
وی، هنر مردمی را بهترین کالای اقتصادی عنوان کرد و گفت: اگر خواهان یک اقتصاد رو به رشد هستیم هنری که در شهروندان وجود دارد باید تقویت شود هنری که در آن خلاقیت به کار گرفته میشود.
وی هنرهایی که امکان تولید محصول برای عرضه داشته باشند را با ارزش عنوان کرد و گفت: هنرهایی که امکان تولید محصول برای عرضه دارند برای ما ارزشمند بوده و قطعا از هنرمندان و صاحبنظران برای توسعه اینگونه هنر در استان بهرهمند خواهیم شد.
ثابت قدم با تاکید بر ترویج فرهنگ فقرزدایی در رشت یاد آور شد: باید بر تکثر چنین مراسمهایی بیفزایم و با ترویج فرهنگ احسان، فرهنگ ترجیح منافع عمومی بر منافع شخصی را در جامعه نهادینه کنیم.
شهردار رشت در پایان سخنانش با اشاره به ثبت شهر رشت بعنوان یکی از شهرهای خلاق خوراکشناسی در یونسکو گفت: خلاقیت در خوراک موجب شده امروز این شهر به عنوان یکی از شهرهای خلاق خوراکشناسی در یونسکو ثبت شود و این خلاقیت مبتنی بر ظرفیتها و پتانسیلهای کشاورزی این استان است که میتواند با تولید محصولات خود هر یک از شهرها و روستاهای استان را به یک نقطهی گردشگری تبدیل کند.
در ادامه اعضای حاضر شورای اسلامی شهر رشت از برگزار کنندگان این مراسم تقدیر کردند و این مراسم با حراج 32 قلم آثار هنری کارگاه آموزشی نادره حکیم الهی به مبلغ 130 میلیون ریال به نفع پرورشگاه مژدهی شهر رشت پایان یافت.