تحقق اتمام اجرای کاداستر که صدای ارباب رجوع منابع طبیعی گیلان را درآورده بود
پیگیری اسرار امروز نتیجه داد؛

تحقق اتمام اجرای کاداستر که صدای ارباب رجوع منابع طبیعی گیلان را درآورده بود

اختصاصی/ اسرار امروز/ حسن سامری.  مدیرکل منابع طبیعی استان گیلان گفت: دکتر ارسلان زارع معتقد به اجرای کامل کاداستر در گیلان است و پس از انتشار انتقاد این ارباب رجوع در رسانه ، همکاری قابل توجهی با منابع طبیعی داشته است. ایشان ضمن پیش بینی 2 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار از منابع استانی  و مکاتبه با سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، شخصا از طریق جناب آقای دکتر منصور، معاون وزیر جهاد کشاورزی و در دفتر ایشان پیگیر جذب اعتبار ملی شدند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اسرار امروز، مجلس شورای اسلامی و دولت در سال‌های گذشته با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۳ مبنی بر مبارزه قاطع با زمین‌خواری، اقداماتی را در جهت مبارزه با زمین‌خواری آغاز کردند. یکی از مهم‌ترین اقدامات در این حوزه تصویب قانون جامع حدنگار (کاداستر) اراضی کشور بوده است.

بنا بر تعریف کارشناسان، منظور از حدنگار (کاداستر)، فهرست مرتب‌شده اطلاعات مربوط به قطعات زمین است، که شامل اندازه، نوع کاربری، ثبتی و یا حقوقی است که به نقشه بزرگ مقیاس زمین اضافه می‌شود.

در کاداستر، موقعیت و حدود کلیه املاک و اراضی داخل محدوده مرز‌های جغرافیایی کشور اعم از دولتی، غیردولتی ، موقعیت و حدود کلیه کوه‌ها، مراتع جنگل‌ها، دریاها، دریاچه‌ها، تالاب‌ها، اراضی مستحدث ساحلی، مسیل‌های دایر و متروکه و جزایر کشور، مشخص و تثبیت می شود .

با توجه به این آمار و ارقام به نظر می‌رسد پدیده زمین‌خواری یکی از شاخص‌ترین مفاسد اقتصادی کشور در سال‌های اخیر بوده است. مسئله زمین‌خواری به عنوان تخلفی که حقوق مردم را تضییع می‌کند همواره مورد توجه ویژه دستگاه های نظارتی قرار گرفته و می‌بایست از تصرف غیرقانونی اراضی، جنگل، مرتع و سرمایههای ملی پیشگیری شود. بنابراین یکی از مهم‌ترین زیرساخت‌های مورد نیاز کشور به جهت نظارت بر مالکیت و بهره‌برداری قانونی از اراضی و املاک کشور و همچنین مقابله با پدیده زمین‌خواری و مفاسد ناشی از آن، نظام جامع اطلاعات حدنگار است.

به گفته کارشناسان ایران از معدود کشور‌های فاقد سیستم کاداستر بصورت کامل است در حالیکه تقریباً تمامی کشور‌های دنیا مجهز به به این سیستم شده‌اند. به عنوان مثال افغانستان طرح کاداستر را اجرایی کرده و طرح کاداستر سه بعدی را آغاز کرده است.

حال این سوال مطرح می‌شود که چرا تا کنون این طرح مهم و استراتژیک در کشور بطور کامل اجرایی نشده است؟

به گفته مدیرکل منابع طبیعی استان گیلان یک میلیون و 17 هزار هکتار از اراضی ملی حدنگاری نشده بود و از سال 1396 تاکنون 500 هزار هکتار از اراضی ملی در بانک کاداستر با جی پی اس دو فرکانسه ثبت شده است.

هر چند بر اساس بررسیهای بعمل آمده و کمی گشت و گذار در فضای مجازی مشخص شد که اجرای کاداستر از سال 1394 به استانها ابلاغ شد اما پس از دو سال حرکت لاک پشتی، در عمل از زمان ورود دکتر یوسف پور بعنوان مدیرکل منابع طبیعی در ریل اجرا سرعت بیشتری به خود گرفت . اما با روند قطره چکانی اعتبارات آرزوی گیلان در اتمام کاداستر(حدنگاری) باید در سال 1404 محقق می شد تا اینکه پای یک ارباب رجوع منابع طبیعی شهرستان رشت پس از 7 ماه سرگردانی به رسانه ها باز شد.

پس از انعکاس درددل این ارباب رجوع پایگاه اطلاع رسانی اسرار امروز که به دلیل اجرا نشدن کاداستر در 50 سال گذشته درگیر بروکراسی اداری شده بود ، مدیرکل منابع طبیعی استان گیلان برای حل مناقشه مردم و منابع طبیعی که از گذشته های دور به ارث گذاشته شده بود، تلاش کرد و به هر دری زد تا چنین موارد مشابهی تکرار نشود. در نهایت و پس از گذشت چند ماه و انعکاس درد دل ارباب رجوع در پایگاه اطلاع رسانی اسرار امروز، وعده های مدیرکل منابع طبیعی استان گیلان در مورد تسریع در روند اجرای کاداستر محقق شد .

محسن یوسف پور مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری استان گیلان در یک گفتگوی اختصاصی ضمن تقدیر از دست اندرکاران پایگاه اطلاع رسانی اسرار امروز گفت: شما در رسانه به درستی به نمایندگی از ارباب رجوع منابع طبیعی طرح موضوع کردید و ما از شما تشکر می کنیم که بانی خیر شدید.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری استان گیلان در ادامه با بیان اینکه پیگیری مسنجم شما در رسانه باعث شد تا راهی اساسی برای رفع مناقشات مردم و منابع طبیعی از سالهای دور پیدا کنیم، افزود: طرح کاداستر به عنوان زیرساخت توسعه کشور است که می تواند کابوس زمین خواران باشد و در کاهش ورودی پرونده‌ها به مراجع قضایی، کاهش کلاهبرداری‌ها ، کاهش زمین خواری و تعدی به اراضی دولتی و منابع طبیعی تاثیر جدی داشته بگذارد.

وی انتقاد از روند کند اجرای کاداستر را از سوی ارباب رجوع منابع طبیعی استان گیلان را درست اعلام کرد و گفت:  قانون جامع حدنگار(کاداستر) در بهمن ماه سال 1393 تصویب و برای اجرا در سال 1394 ابلاغ شد. تمامی اراضی ملی و مستثنیات در این قانون، باید ظرف مهلت پنج سال برنامه ششم توسعه تعیین و تکلیف شود که البته با روند فعلی انتظار می رفت تا سال 1404 در برنامه هفتم ادامه یابد.

یوسف پور با اشاره به درج انتقاد ارباب رجوع منابع طبیعی گیلان، یادآور شد: درج گلایه های این ارباب رجوع به دلیل عدم اجرای کاداستر و تفکیک نشدن عرصه ملی از مستثنیات باعث شد تا با کمک استاندارمحترم گیلان و سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور بتوانیم چنین گپهایی را مشخص و رفع کنیم.

وی ضمن تقدیر از استاندار گیلان خاطرنشان کرد: اتمام کاداستر به عنوان آرزویی بزرگ برای استان گیلان بود که با همت استاندار محترم محقق شد.

یوسف پور با تأکید براینکه نگاه استاندار گیلان به انجام کارهای روی زمین مانده است، گفت: یکی از کارهای انجام نشده در گیلان طرح کاداستر است که اجرای آن با حمایت استاندار گیلان سرعت بیشتری پیدا می کند.

این مقام مسئول اضافه کرد: دکتر ارسلان زارع معتقد به اجرای کامل کاداستر در گیلان است و پس از انتشار انتقاد این ارباب رجوع در رسانه ، همکاری قابل توجهی با منابع طبیعی داشته است. ایشان ضمن پیش بینی 2 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار از منابع استانی  و مکاتبه با سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، شخصا از طریق جناب آقای دکتر منصور، معاون وزیر جهاد کشاورزی و در دفتر ایشان پیگیر جذب اعتبار ملی شدند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه طبق برنامه ششم یعنی تا پایان 1400 به میزان 700 هکتار اجرای کاداستر در گیلان پیش بینی شده بود و از سال 1396 و با  اعتبارات ملی کاداستر در 500 هزار هکتار از اراضی ملی تاکنون اجرا شد ، اظهار داشت: باحمایت استاندار گیلان و تسریع در جذب اعتبارات، اجرای کاداستر در 517 هزار هکتار باقیمانده اراضی ملی، بعنوان یکی از مهمترین و بزرگترین فعالیت منابع طبیعی گیلان تا نیمه اول 1400 پایان می یابد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری استان گیلان در پایان  یادآور شد: وقتی جزییات اراضی ملی در بانک کاداستر ثبت شد در سامانه ثبت اسناد و املاک کشور ثبت می شود و لازم نیست ارباب رجوع با حضور در منابع طبیعی پیگیر دریافت جواب استعلام باشد.

ارسال شده در شنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۷:۰۴ بعدازظهر
کد خبر: 4032160
آخرین خبر ها
گزیده خبرها