به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اسرار امروز، پیش از این بارها اعلام شد که مشترکان می توانند از طریق سامانه بیمه مشترکان برق، برای دریافت خسارت برقی اقدام کنید.
صنعت برق از از سال ۹۱ تاکنون درصدد جبران بخشی از خسارت های وارده از اتفاقات شبکه برق به مردم بوده است و براساس قانون رقمی معادل 190 تومان در ماه از مشترکان شهری و ۵۰ تومان در ماه از مشترکان روستایی بعنوان حق بیمه در قبوض برق اخذ می شود.
براین اساس اگر حادثه ای برای وسایل برقی رخ دهد یا خسارتی جانی به افراد وارد شود، بیمه تا سقف تعیین شده در دستورالعمل ها، نسبت به جبران آن اقدام می کند.
براساس دستورالعمل های ابلاغی برای خسارت تجهیزات حداکثر ۱۲۱ میلیون و ۲۸۰ هزار ریال، آتش سوزی و انفجار حداکثر چهار میلیارد و ۱۶۹ میلیون ریال، غرامت فوت حداکثر چهار میلیارد و ۵۴۸ میلیون ریال، غرامت نقص عضو حداکثر سه میلیارد و ۳۲ میلیون ریال و هزینه پزشکی حداکثر سه میلیارد و ۲۲۱ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال به آسیب دیدگان تعلق می گیرد. یعنی هیچ مشترک برقی برای جبران خسارتهای ناشی از اختلالات برق هزینهای نمیپردازد و این قبیل خسارتها، مشمول بیمه مسئولیت مدنی شرکتهای توزیع برق است.
متاسفانه برخی مشترکین با ارسال پیام به دفتر پایگاه اطلاع رسانی اسرار امروز مدعی هستند برای وصول این خسارات در شرکت توزیع برق گیلان باید فرآیندی پیچیده را طی نموده و در نهایت هم به دربسته برخورد می کنند؟!
فرایند پیچیده ای که تهیه مدارک آن خود، قرص سرگردانی است. بعنوان مثال مدارک عمومی شامل برای این کار، تصویر آخرین قبض پرداختی مشترک (مصرف کننده) یا تصویر صورت حساب پیامکی آخرین قبض، تصویر کپی کارت ملی مشترک (مصرف کننده)، تصویر اجاره نامه یا سند مالکیت محل خسارت است.
همچنین برای خسارت وارده به تجهیزات به استثنای مشترکین تجاری نیاز به ارائه مدرک فاکتور فروشگاه یا تعمیرگاه مجاز(با مهر و امضا)، گزارش معتمد محل یا نیروی انتظامی (در صورت وجود) و برای خسارت آتشسوزی نیاز به ارائه تصویر محل حادثه (۲عدد)، تصویر گزارش آتشنشانی، تصویر گزارش کلانتری، تصویر پرونده کامل دادگاه (در صورت وجود) است.
در صورت خسارت ناشی از انفجار، تصویر گزارش آتشنشانی یا مقامات ذیصلاح، تصویر گزارش کارشناس خسارت، تصویر لیست موارد آسیبدیده، تصویر فاکتور تعمیرات، تصویر محل حادثه (۲ مورد) و برای خسارت هزینه پزشکی تصویر صورت حساب بیمارستان، تصویر مدارک پزشکی و پروندههای بیمارستانی، تصویر گزارش مقامات ذیصلاح لازم است.
برای خسارت نقص عضو تصویر گزارش نیروی انتظامی یا بازرسان قانونی و سازمان آتشنشانی، تصویر کپی شناسنامه و کارت ملی مصدوم، تصویر گزارش اولین مرجع درمانی و پزشک معالج، تصویر صورت حساب و پرونده کامل پزشکی مصدوم در زمان بستری، تصویر گواهی پزشک معالج مبنی بر اتمام درمان، تصویر عکس رادیولوژی پس از حادثه و پس از اتمام دوره درمان (در صورت شکستگی اعضای بدن) لازم است.
برای حادثه منجر به فوت نیز تصویر تمام صفحات شناسنامه و کارت ملی ابطال شده، تصویر کپی برابر اصل معاینه جسد، تصویر کپی برابر اصل گزارش پزشک قانونی، تصویر کپی برابر اصل گواهی فوت، تصویر رای محاکم قضایی، تصویر گواهی انحصار وراثت نیاز است.
همچنین، براساس ضوابط قراردادی، مشترکان تا ۱۵ روز پس از اختلال برق که باعث بروز یکی از موارد مذکور شده باشد، میتوانند مراتب را به اطلاع امور مشترکان شرکتهای توزیع برق در سراسر کشور برسانند و مدارک را به این دفاتر تحویل دهند. بدیهی است بررسی این مدارک در روالی قانونی انجام میشود.
آنان می گویند اگر هم موفق شوند از هفت خان رستم بگذرند در نهایت باید صبر ایوب داشته باشند تا شاید به مطالبات به حق و قانونی خود برسند؟!
اینکه چرا پرداخت خسارات مشترکینی که حق بیمه خود را در هر قبض برق بدون کم و کاست می پردازند ، مشمول زمان می شود، هم مشخص نیست؟!
گفته می شود بیش از 30 میلیون مشترک برق در کشور وجود دارد که میلیاردها تومان حق بیمه می پردازند ، اما دلایل اینکه چرا زمان دریافت خسارات اینگونه آزار می بینند هم در هاله ای از ابهام قرار دارد؟! آیا تعلل و قصور از سوی شرکتهای بیمه گر است یا اینکه شرکتهای توزیع برق باید پاسخگوی سرگردانی مردم باشند و دهها سوال دیگر ، همگی بی پاسخ مانده است.
به راستی کدام سازمان مسئول پیگیری این حقوق شهروندی مشترکانی است که حق بیمه خود را بدون کوچکترین نقشی در تعیین میزان آن می پردازند؟ مشترکان چگونه حقشان را از قبوض برق بگیرند؟