به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اسرار امروز، همزمان با افتتاح طرحهای درمانی و تجهیزاتی در بیمارستان پیروز لاهیجان توسط قرارگاه محرومیتزدایی نیروی زمینی محوری ارتش، عملیات اجرایی طرحهای عامالمنفعه سلامت در بیمارستان سیدالشهدای این شهرستان نیز آغاز شد.
احداث بیمارستانهای تنفسی در استانهای مختلف از جمله در گیلان، سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، اصفهان و دیگر مناطق کم برخوردار کشور و همچنین احداث بالغکیومرث حیدری
بر ۱۲ بیمارستان تخصصی توسط ارتش در استانهای مختلف ازجمله شهرکرد و خراسان شمالی ، نمونه هایی از فعالیتهای قرارگاه محرومیتزدایی نیروی زمینی محوری ارتش در حوزه بهداشت و درمان کشور است.
استفاده از ظرفیت سازمانها و نهادهای مختلف ازجمله ارتش، سپاه، بسیج، استانداری، دادگستری و دیگر نهادهای متولی از ابتدای شیوع کرونا تاکنون نیز یکی از رویکردهای دانشگاه علوم پزشکی گیلان بوده و باعث شده تا سیر ارتقای و اعتلای شاخصهای سلامت در استان، شتابی روزافزونی به خود بگیرد تا جاییکه می توان حضور ارتش جمهوری اسلامی ایران به ویژه قرارگاه محرومیت زدایی آن را برای مدیریت بحران کرونا در استان گیلان، بسیار پررنگ و قابل ملاحظه عنوان کرد.
غربالگری جمعیت با استقرار در مبادی ورودی و خروجی گیلان، توزیع اقلام محافظت فردی و یا تب سنجی، مشارکت در اجرای طرح غربالگری بیماریابی و واکسیناسیون کرونا و همچنین گندزدایی و ضدعفونی کردن معابر و خیابانهای استان از جمله فعالیتهای نیروی زمینی محوری ارتش جمهوری اسلامی ایران در ایام نخست شیوع کرونا در کشور و ادامه آن در گیلان بود.
اما ارتش در کنار اقدامات آفندی و خدمات ارزشمند در حوزه بهداشت، در راستای تجهیز، توسعه عمرانی و همچنین بهبود فضای فیزیکی و زیرساختهای بهداشت و درمان استان با پیگیریهای دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان نیز گامهای بلندی برداشته است.
توسعه بخش اورژانس بیمارستان فومن، بهسازی مرکز جامع سلامت شبانه روزی شهر ماکلوان، احداث بیمارستان ۶۴ تختخوابی دائمی تنفسی شهید نامجوی ارتش در رشت، بازسازی و تجهیز بخش ICU بیمارستان فومن و بازسازی خانه بهداشت آبرود از مهمترین پروژههایی است که ارتش جمهوری اسلامی ایران توسط قرارگاه محرومیتزدایی خود برای گیلانیها به ارمغان آورد.
قرارگاه محرومیتزدایی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران همچنین در شرق گیلان نیز اقدامات قابل ملاحظهای را از خود برجای نهاده که درخور تحسین و شایسته تقدیر است. به همت نیروی زمینی محوری ارتش، بخش عمدهای از مشکلات بیمارستان پیروز لاهیجان برطرف شده که می توان به نمونه هایی مانند ساخت سالن مطالعه بیمارستان، ساخت پانسیون پزشکان و پانسیون پرستاران، ساخت سکوی منبع ۲۰ تنی اکسیژن مایع، ساخت کانکس جهت انبار دارویی و ساخت کانکس جهت بهرهبرداری همراه مراجعین دیالیز اشاره کرد.
در مراسمی که با حضور مسئولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان، ارتش جمهوری اسلامی ایران و همچنین مسوولان محلی شهرستان لاهیجان از جمله نماینده مردم لاهیجان در مجلس شورای اسلامی و فرماندار شهرستان در بیمارستان پیروز لاهیجان برگزار شد، ۶ پروژه درمانی و تجهیزاتی با اعتبار 50 میلیارد ریالی افتتاح و به بهره برداری رسید. گفتنی است علاوه بر افتتاح این پروژهها، نیروی زمینی محوری ارتش به همت قرارگاه محرومیتزدایی خود، عملیات اجرایی احداث بخش دیالیز ، تالاسمی و شیمی درمانی بیمارستان سید الشهدای این شهرستان نیز آغاز شد.
همزمان با افتتاح چندین پروژه عامالمنفعه در بیمارستان پیروز لاهیجان، عملیات اجرایی احداث بخش دیالیز ، تالاسمی و شیمی درمانی بیمارستان سید الشهدای این شهرستان نیز رسماً آغاز شد.
دکتر ارسلان سالاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این مراسم با تقدیر از زحمات نیروهای مسلح، اظهار کرد: نیروهای مسلح در بحرانهای سیل، زلزله و ... در کنار مردم هستند و همیشه مردم از وجود این نیروهای خدوم، بهره مند شدهاند.
وی با اشاره به عقبماندگیهای گیلان در بخشهای مختلف توسعه، افزود: گیلان نه تنها در بخشهای مختلف نسبت به بسیاری از استان هاعقب بوده بلکه از مواهب طبیعی نیز بهرهی کافی نبرده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به ضعفهای زیرساختی در حوزه سلامت استان، گفت: حوزه بهداشت و درمان گیلان از مهمترین بخشهای عقبمانده در استان بوده که با همکاری ارتش، شاهد رشد فزایندهای در این حوزه هستیم.
وی خاطرنشان کرد: یک بیمارستان تنفسی، بخشهای توسعه اورژانس در فومن، بهسازی مرکز جامع سلامت در شهر ماکلوان و چندین طرح توسعه در لاهیجان به همت ارتش افتتاح و به بهرهبرداری رسیدهاند.
وی با اشاره به قطب درمانی شرق گیلان در لاهیجان، افزود: این شهرستان نه تنها برای بیماران شرق گیلانی بلکه به مردم غرب استان مازندران نیز خدمات ارائه میکند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به نیازمندیهای لاهیجان به توسعه خدمات حوزه سلامت، گفت: این شهرستان، نیازمند بخش دیالیز، مرکز جامع درمان سوختگی و دیگر بخشهای درمانی است که امیدواریم باهمت جهادی ارتش به ثمر برسد.
وی همچنین بر لزوم راهاندازی یک داروخانه شبانهروزی و مرجع در لاهیجان در آینده نزدیک تاکید کرد.
امیر سرتیپ دکتر کیومرث حیدری- فرمانده نیروی زمینی ارتش، در ادامه با بیان اینکه مفهوم «اهدنا الصراط المستقیم» در سوره حمد ولایتمداری و دنباله روی از فرامین رهبری معظم انقلاب است، گفت: حفظ تمامیت ارضی و استقلال کشور از ماموریت ارتش در رکاب رهبری است و الحمدلله تاکنون به این اهداف جامه عمل پوشانده ایم.
فرمانده نیروی زمینی ارتش با اذعان به اینکه حضور در عرصه های اجتماعی در ذات ارتش است، یادآور شد: ارتش در رکاب ولایت در خدمت مردم است و این به معنای حضور ارتش در هر زمانی است که مردم به آن نیاز دارند.
امیر حیدری به استقرار ارتش در بحران کرونا نیز اشاره کرد و گفت: طی بحران کرونا ۱۲ هزار کادر بهداشت در کنار بیمارستان ها در خدمت مردم بودند و پس از آن نیز قرارگاه محرومیت زدایی ارتش به فرماندهی سرهنگ خلبان رحمانی راه اندازی شد و با این ظرفیت، ۱۲ بیمارستان توسط ارتش در سراسر کشور ساخته شد.
وی در پایان با بیان اینکه تا پای جان در کنار مردم هستیم، اظهار داشت: پنج طرح بیمارستانی در لاهیجان امروز به بهره برداری رسیده است و در آینده ای نزدیک، راه اندازی مرکز سوختگی، داروخانه و چهار یونیت دندانپزشکی در لاهیجان و نیز سوله لاکان، در دستور کار قرار داد.