به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اسرار امروز و به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، اخیرا تعدادی از کشاورزان و اتحادیه ها اعلام کردند که نسبت به خرید نهاده های دامی از سامانه بازارگاه اقدام کردند اما تاکنون نهاده ای در اختیارشان گذاشته نشده است! با بررسی موضوع مشخص شد که سازمان تعاون روستایی در تاریخ 10 فروردین 1401 قراردادی را با یک شرکت خصوصی برای واردات 13 میلیون و 700 هزار تن نهاده دامی، گندم، جو، روغن و ... منعقد کرد.
پس از واردات نهاده دامی در بندر کوتاژ( یعنی اینکه نهاده دامی وارد بندر شده است) صادر شد در صورتیکه بدون اینکه نهاده دامی وارد شود کوتاژ صوری صادر شد و اجازه دادند که کوتاژ در سامانه ثبت شود و 800 هزار تن نهاده دامی را در سامانه بازارگاه برای عرضه بارگذاری کرد و به تبع آن 500 هزار تن نهاده دامی به قیمت یکهزار و 100 میلیارد تومان که بحساب شرکت خصوصی واریز شد، توسط اتحادیه ها و کشاورزان خریداری شد بدون اینکه پس از 40 روز هیچ نهاده دامی وارد نشد!!
برخی از مسئولان جهاد کشاورزی هم به بانک مرکزی نامه زدند که 735 میلیون دلار در اختیار این شرکت گذاشته شود و قید کردند که این شرکت نهاده دامی را وارد کرده و این گزارش هم هم خلاف واقع بوده است!!
گفته می شود وقتی که می بینند این شرکت نمی تواند نهاده دامی وارد کند 49 درصد از سهام این شرکت خصوصی را به سازمان تعاون روستایی منتقل می کننددر حالیکه بر اساس قانون بخش دولتی نمی توانند چنین هبه ای را بپذیرند!! در صورتیکه اگر این شرکت نتواند نهاده دامی وارد کند دولت باید خسارت آن را جبران کند.
فروش نهاده دامی در آن زمان بر اساس ارز ترجیحی بوده و اکنون که ارز ترجیحی حذف شده باید به قیمتی 5 برابر نهاده دامی خریداری و در اختیار مردم گذاشته شود.
حجتالاسلام غلامحسین محسنی اژهای در ادامه سلسله نشستهای تخصصی قوه قضائیه که به موضوع حذف و اصلاح بسترهای فساد زا اختصاص داشت با اشاره به گزارش رئیس سازمان بازرسی کل کشور پیرامون تخلفات متعدد رخ داده در زمینه واردات نهادههای دامی اظهار کرد: آنطور که سازمان بازرسی گزارش داده، تعداد قابل توجهی از افراد با استناد به اعلام ورود نهادههای دامی به بندر و ثبت آن در سامانه بازارگاه، اقدام به واریز وجه برای خرید کالا و ترخیص و دریافت آن ظرف یک تا چند هفته بعد کردند در حالیکه اساساً نهادهای وارد کشور نشده بود و در نهایت هم هیچگونه کالایی به دست مردم نرسید.
قاضیالقضات با اشاره به پرداخت پول از سوی مردم و مشتریان برای خرید ۵۰۰ هزار تن نهاده دامی بحساب شرکت خصوصی در حالی که این محموله وارد کشور نشده بود، گفت: یکی از تخلفات آشکار در جریان واردات این محموله بدین شکل بوده که قبل از وارد شدن کالای مورد نظر به بندر نسبت به اخذ شماره کوتاژ اقدام شده است و متعاقب این موضوع، کوتاژ در سامانه بازارگاه به ثبت رسید و در معرض دید مشتریان قرار گرفت و مردم نیز با مشاهده کوتاژ در سامانه، اقدام به خرید کالا کردند.
اژهای با اشاره به نامهنگاری برخی مسئولان وزارت جهاد کشاورزی با بانک مرکزی در جریان امور مربوط به واردات این محموله گفت: طی نامهای از بانک مرکزی خواسته شده بود که دلار بابت کالایی که وارد شده در اختیار شرکت خصوصی مورد اشاره قرار دهد درحالیکه اساساً هیچگونه کالایی وارد کشور نشده بود.
رئیس قوه قضائیه واگذاری ۴۹ درصد از سهام شرکت خصوصی مذکور به سازمان تعاونی روستایی را از دیگر تخلفات صورت گرفته در جریان واردات اخیر محموله نهادههای دامی عنوان کرد.
رئیس عدلیه از سازمان بازرسی خواست که موضوع تخلفات صورت گرفته در زمینه واردات نهادههای دامی را با فوریت و جدیت مورد پیگیری قرار دهد و در همین زمینه تصریح کرد: اینکه یک دستگاه که از متولیان امر واردات کالا به کشور است به صورت رسمی مرتکب چندین تخلف شده باشد موضوعی بسیار مهم و قابل پیگیری است.
رئیس دستگاه قضا خاطرنشان کرد: موارد اینچنینی زمینهساز فسادهای بعدی و متعدد و ایجاد پروندههای کثیرالشاکی میشود و گرفتاریها و مشکلات بسیار زیادی را هم برای مردم و هم برای دستگاه قضا به وجود میآورد.