به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اسرار امروز و به نقل از جماران، آیت الله سید حسین موسوی تبریزی دبیرکل مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم و دادستان اسبق کل کشور در خصوص اعتراضات ماههای اخیر گفت: معتقدم یک برنامهریزی صحیح، وجود ندارد. الان مسأله اقتصاد با بسیاری از مسائل دیگر مثل مریضیها، پیشآمدها و اتفاقات طبیعی فرق میکند و مسأله فردی نیست، بلکه مسئله اجتماعی و کشوری است.
موسوی تبریزی افزود: در مباحث اقتصادی، متخصصین امر باید فکر کنند که چه کار باید انجام دهیم. یکی از مسائل بسیار مهم در این روزگار این است که روابط بین کشور با کشورهای دیگر در چه حدی است، در صورت خرابی روابط، چرا خراب است؟ و در صورت ضعف و کمی روابط، چرا کم است؟ اینها را باید دنبال کنند. چون مسئله گرانیها مربوط به اقتصاد کشور است، مسائل اقتصادی در دنیا به هم گره خورده است و امکان ندارد که بگوییم که کشوری با کشورهای همسایه اش دعوا داشته باشد و اقتصادش خوب باشد، یا ما با کشورهای اروپایی همیشه در جنگ و جدل باشیم و اقتصاد ما خوب باشد. نه ما، بلکه همه کشورها اینگونه است.
دبیرکل مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم تاکید کرد: البته کشورهای پیشرفته نسبت به ما، زودتر میتوانند خودشان را جمع و جور کنند. در مسائل اقتصادی اگر یک نفر «مسئول»، چیزی میگوید در تمام زندگی مردم اثر میگذارد و روابط ما با کشورهای خارجی خراب میشود؛ خارجیها ممکن است مسلمان باشند مثل امارات، کویت، عربستان، مصر و... یا میتواند کشورهای خارجی غیرمسلمان مثل فرانسه، ایتالیا و ... باشند. در تصمیمگیریها هر کسی حرف نزند و مسئولیت هر کاری در دولت و مجلس برعهده افراد و گروه خاصی باشد. همچنین از اقتصاددانها کمک بگیرند و از شعارهای نامطلوب و شعارهایی که برای ما ضرر پیش میآورد حتما کاسته شود. این مردم چند بار میخواهند زندگی کنند؟ توقع یک مسلمان ایرانی بیشتر از یک انسان عادی نیست. جوانان، بزرگترها و حتی بچهها را میبینیم که برای اولیات زندگی خود مشکل دارند و نمیتوانند مشکلات خود را حل کنند؛ در مدرسه، دبیرستان، دانشگاه و... مشکل دارند، آقایان اینها را باید توجه کنند و بدانند که بیشترین مشکلات از شعار است.
وی در خصوص روابط با روسها یادآور شد: درباره روابط خارجی یقین دارم، این مقدار که ما با روسها سر و سر پیدا میکنیم فکر میکنم، برخی که به روابط با روسها اعتماد و اطمینان پیدا میکنند این اعتمادها و اطمینانها به ضرر ما تمام میشود. فکر نمیکنم روسها صد در صد با ما صادقانه رفتار کنند و منافع خود را در نظر نگیرند؛ البته نمیگویم منافع خود را در نظر نگیرند، منافع خود را در نظر بگیرند، اما منافع ما را هم در همان سطح باید در نظر بگیرند. همچنین با هر کشوری که میخواهیم دوستی کنیم یا برنامه اقتصادی یا خرید و فروش داشته باشیم باید منافع اقتصادی کشورمان را در نظر بگیریم. حتی مسئله بنزین، نفت و پالایشگاهها را بر اساس منافع خودمان نمیتوانیم صد در صد پیش ببریم. البته این مشکلات گاهی در دولتهای قبل هم بوده، ولی امروز بیشتر شده است. من شخصاً روسها را در این موقعیتها خائن میدانم، به ایران خیانت میکنند واز ایران سوء استفاده میکنند. در ظاهر با دوستی با ایران میخواهند معاملات خارجی خود را انجام دهند یعنی از دیگران باج بگیرند، ولی ما نه از روس استفاده میکنیم بلکه از ضرر اختلافات با کشورهای دیگر هم استفاده میکنیم. باید سیاست خارجی خود را اصلاح کنیم تا از این همه نعمتهای خدادادی بدون دردسر استفاده کنیم و گرنه همین روسها نعمتهای ما را میبرند و در آخر با دیگران سر و سر دارند.
این دادستان اسبق کل کشور در ادامه بع علل ضعف اقتصادی کشور اشاره و گفت: علت، بیبرنامگی است. در حکومت معلوم نیست کارهای اقتصادی دست کیست؟! کارهای زراعی دست کیست؟! معلوم نیست مصالح مردم را چه کسی بیان و رعایت میکند؟! کسی که برنامهای میآورد باید در مجلس بررسی کنند که این برنامه به مصلحت کشور است یا نه؟ اگر برنامه اجرا میشود چه مقدار ضرر یا سود دارد؟ و نفع مردم چه مقدار است؟ باید هیئتهای قوی اقتصادی باشند و برنامهها بررسی کنند. هر سال یکسری وعدههایی داده میشود و در ادامه پول ما روز به روز بیارزشتر میشود و پول اجنبی و دیگران با ارزش میشود؛ با خراب کردن پول خودمان، پولِ همانهایی که فحش میدهیم را باارزش میکنیم و اقتصاد آنان را بالا میبریم. مرگ بر آمریکا میگوییم، ولی به نفع اقتصاد آمریکاییها و طرفداران آمریکا کار میکنیم. ما در منطقه هم حتی میتوانستیم کار درستی کنیم به گونهای که لااقل کشورهای منطقه با ما صادقانه رفتار کنند؛ در زمان آقای هاشمی نمونههایی از رفتار خوب با کشورهای منطقه را دیدیم و خیلی خوب بود، در زمان آقای خاتمی همین طور بود، در زمان آقای روحانی هم مقداری این گونه بود، اما متأسفانه الان مشکلات به گونهای است که هر کسی در رابطه با مسائل اقتصادی و سیاست خارجی حرفهایی میزند، یک نفر سنگی میاندازد و دهها و هزاران نفر نمیتواند آن سنگ را بردارند و مشکلات مردم را حل کنند.
وی اعلام کرد: من تعجب میکنم آقایان و مسئولان چگونه با مشکلاتی که مردم دارد، خوابشان میبرد. آنها حتماً اطلاعات قوی و آمار دارند؛ گرسنهها و عدم پیشرفت را میدانند و میبینند حقوق کارمندان تا نیمه ماه نمیرسد. خیلی وقتها خودم به بازار میروم و مایحتاج خانه را میخرم، میبینم که مردم جور دیگری نگاه میکنند و جور دیگری حرف میزنند و حق هم دارند. فکر میکنند که ما پول مردم را خوردیم و مردم را گرسنه کردیم.
موسوی تبریزی تاکید کرد: خدا خودش کمک کند و دعا میکنیم که مسئولین کاری انجام دهند و الا هر سال و هر شش ماه وعدهای دادند و به آن وعده عمل نکردند. معلوم نیست که مردم همیشه این مقدار حمایت کنند، حمایت مردم، حمایتِ واقعیِ متقابل میخواهد. وقتی حمایت مردم واقعی میشود که صداقت و پشتیبانی را از حاکمیت، از دولت، مجلس و قانونگذاران ببینند و عملاً در زندگی و در سفرهشان آثار برنامهها را مشاهده کنند. وقتی که امروز برنامهای از سوی مسئولین اعلام میشود و دو ماه دیگر وضعیت بدتر میشود، مردم چرا به مسئولان اطمینان کنند؟ اگر پدری امروز چیزی بگوید و ده روز دیگر خلاف آن را انجام دهد، فرزندش به او اعتماد نمیکند.
وی گفت: من با هیچکدام از دولتیها دشمن و مخالف نیستم و دنبال مقام هم نیستم، از خدا میخواهم امور اصلاح شود. امروز اگر چیزی علیه رئیس جمهور میگویند بدانند که ما انقلابی بودیم و بعد از انقلاب مسئولیت داشتیم، به ما هم فحش میدادند. مسئولان، حکومت و مقام دارند و برخی از پول استفاده میکنند، اما ما از چیزی استفاده نمیکنیم، ولی فحشی که به ما طلبهها میدهند کمتر از آنها نیست؛ در همین شهر قم به طلبهها فحش میدهند و شنیدم در شهرهای دیگر بیشتر است. بالاخره مسئولان این مسائل را باید در نظر بگیرند.
دبیرکل مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم اضافه کرد: جوانان باید نسبت به آینده امید داشته باشند. جوانان باید کار داشته باشند و امید داشته باشند که اگر مدرک داشتند وِل و بیکار نمیمانند. اگر جوان امید داشته باشد که اگر ابتکاری به دست آورد و اعلام کرد، کسی باشد که به آن ابتکار و تخصص، ارج و ارزش قائل شود؛ مسلماً وضعیت بهتر از این میشود.