​مسئولین باید حمایت کنند در غیر اینصورت گریبان همه ی ما را خواهد گرفت

​مسئولین باید حمایت کنند در غیر اینصورت گریبان همه ی ما را خواهد گرفت

اسرار امروز.سید حمید حسینی مدیر کل زندانهای استان گیلان طی مصاحبه مطبوعاتی با اصحاب رسانه که در ندامتگاه غرب ضیابر برگزار شد گفت: با توجه به حوزه کارهای حمایتی و صیانتی در زندانهای استان گیلان سازمان زندانها که به نوعی اجرای مجازات را به عهده دارد با نگهداری صحیح محکومین در محیط زندان یا بازداشتگاه ها علاوه بر برآورده کردن نیازهای زیستی و عاطفی زندانیان؛ امنیت و آسایش جامعه را نیز فراهم می کنند.


مدیرکل زندانهای استان گیلان از اشتغال 2000 زندانی در 66 کارگاه خبر داد.

وی اذعان داشت: امروزه زندانها کارکرد پیشگیری خاص و عام را توامان بر عهده دارند و تمام اهداف سازمان زندان ها این است که با تکیه بر اصلاح و تربیت محکومین به گونه ای عمل کنند تا زندانیان سعادتمندانه به چرخه جامعه بر گردند .

وی با اشاره به نقش و اهمیت مهارت آموزی گفت: در زندان آموزش مهارت های مختلف که منتهی به اشتغالزایی و کسب درآمد برای زندانیان شود زمینه جلوگیری از بازگشت مجدد را فراهم خواهد آورد و کسب مهارت و اشتغالزایی باید به یک فرهنگ پایدار در زندان تبدیل شود .

حسینی نیاز امروز زندانیان را کسب مهارت های مختلف دانست و افزود: زندان میتواند بهترین فرصت و مکان برای حرفه آموزی مددجو باشد که به فرا خور ظرفیت و توانمندی خود می تواند حرفه ی مورد نظر را فرا گرفته و پس از تحمل کیفر با دستی پر و اراده قوی به دنبال کسب و کار و روزی حلال برود.

وی با بیان اینکه امروز در زندانهای گیلان اردوگاه های کاردرمانی وجود دارد گفت: اردوگاه حویق آستارا از جمله مراکزی است که متهمین مواد مخدر جهت باز توانی و باز آموزی در آنجا نگهداری می شوند و در این اردوگاه علاوه بر مراقبت های اجتماعی مراقبت های بعد از خروج نیز صورت می گیرد که جا دارد مسئولان در اجرای هر چه بهتر این وظیفه آرمانی و قانونی همراه ما باشند.

مدیرکل زندانهای استان گیلان از اشتغال 2000 زندانی در 66 کارگاه خبر داد و افزود: در حال حاضر زندان های گیلان به لحاظ اشتغال زندانیان به ۴ بخش تقسیم شده اند ، شرق گیلان(لاهیجان) غرب گیلان(ضیابر)شمال (اردوگاه حویق ) و زندان مرکزی لاکان از جمله مراکز مرکزی هستند که در حوزه اشتغال زندانیان فعالیت میکنند.

حسینی با بیان اینکه ۱۳ مرکز اشتغال با ۵۴ کارگاه و ۱۷ رشته شغل برای مردان زندانی برنامه ریزی شده است، گفت: در ضیابر صنعت میکانیکی، در انزلی ساعت سازی ، در زندان مرکزی و فومن خیاطی و در زندان ضیابر و لنگرود پرورش کرم ابریشم ؛ بخش کشاورزی و مرغداری در حویق و لاهیجان ، برنجکاری در ضیابر ، جنگلکاری در حویق ، زندان مرکزی و لاهیجان و علاوه بر اینها در بخش قالیبافی ، معرق کاری و صنایع چوب را آموزش می دهیم و به دنبال گسترش هر چه بیشتر این مشاغل هستیم که خوشبختانه در سال جاری توانستیم 30 نوع شغل برای زندانیان ایجاد کنیم که تا پایان سال جاری به 50 شغل پایدار خواهیم رساند.

وی پرورش ماهی ، پرورش عسل ، تولید صیفی جات ، پرورش گاو، گوسفند ، شترمرغ، قرقاول نانوایی ،آرایشگری ، قالیبافی ، خیاطی , معرق کاری ، تولید سنگ بلوک، تولید تیر برق ، میناکاری و کاشت و برداشت برنج و ... توسط زندانیان را از جمله شغلهای ایجاد شده نام برد و افزود: تمامی سود حاصل از این شغلها به خود زندانیان برمیگردد.

وی از طرح ها و تفاهنامه های همکاری سازمانهای فنی و حرفه ای ، جهاد کشاورزی و انجمن حمایت از زندانیان با زندان های استان گفت و افزود : در قالب این تفاهمنامه ها ؛ قرارداد با سازمانها بسته می شود و سرمایه گذار طرح معرفی شده و قرادادها منعقد می شود و تمام درآمد فروش نیز متعلق به خود زندانی است.

حسینی افزود: در شش ماه امسال بیش از ۲ هزارو ۳۰۰ نفر در دوره های مهارت آموزی شرکت کردند و گواهینامه مهارت دریافت کردند که در این گواهینامه نامی از زندان ذکر نمیشود تا زندانی بتواند بعد از رهایی با همین گواهینامه ها و حمایت هایی که بعد از خروج توسط زندان صورت میگیرد به چرخه سالم و سعادتمندانه زندگی برگردد.

وی همچنین از اعطای تسهیلات به زندانیان خبر داد و گفت: پرونده زندانیان آزادشده در کمیسیون ویژه بررسی می‌شود و برای ادامه کار خود در بیرون از زندان تسهیلات دریافت می‌کنند.

مدیرکل زندانهای استان گیلان به تفاهم‌نامه با دانشگاه‌های علمی کاربردی و پیام نور اشاره کرد و گفت: افرادی که خواهان ادامه تحصیل باشند این امکان برایشان فراهم می‌شود.

او با بیان اینکه ارتباط با زندانیان بسیار نزدیک است و ما به آن‌ها اعتماد و محبت می‌کنیم گفت: اگر خود زندانی، حرفه ای بلد باشد و بخواهد کار انجام دهد ما برای او شرایط را فراهم می‌کنیم.‌

مدیرکل زندانهای استان گیلان خاطرنشان کرد: بعد از آزادی هم تکالیفی هست که باید انجام شود و همه ی مسئولین باید حمایت کنند در غیر اینصورت گریبان همه ی ما را خواهد گرفت.

وی در خصوص جلوگیری از ارتکاب جرم مجدد و برگشت به زندان اذعان داشت: ما تلاش میکنیم تا با توانمندسازی زندانیان نرخ بازگشت پذیری انان به زندان را به حداقل برسانیم و این پیروزی بزرگی برایمان محسوب میشود.

در خاتمه طی بازدید اصحاب رسانه از محوطه زندان ، با حرفه و شغلهای ایجاد شده زندانیان توسط مدیرکل زندانهای استان گیلان اشنا شدند که جادارد تا به پاس فراهم اوردن چنین محیط ارام و روح بخش در محیط زندان که برای رفاه و حال روحی زندانیان ، مهیا گردیده تقدیر گردد چرا که در گذشته زندان حبس و درد و انزوا و بطالت عمر بود اما اکنون با درایت حمید حسینی مدیرکل زندانهای استان گیلان نه تنها زندان از این واژه مبرا گردید بلکه با فراهم آوردن محیطی شاد و ارام و همچنین ایجاد شغل و آموزش حرفه های مختلف و حتی ادامه تحصیل ، زندانی عمر خود را بر باد رفته نخواهد پنداشت چرا که بعد از اتمام دوره حبس، فرصت برای ایجاد شغل دارد تا بتواند براحتی نیازهای خانواده اش را مرتفع و به چرخه سلامت جامعه بازگردد .

لازم به ذکر است که روبروی پارک بانوان در منظریه نمایشگاهی توسط اداره کل زندانهای استان برپا گردیده که تمام محصولات و دست رنج زندانیان در آن به فروش میرسد .

59bbe470c6056.jpg

59bbe57c9901f.jpg

59bbe669814bb.jpg

ارسال شده در پنجشنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۶ ساعت ۶:۴۳ بعدازظهر
کد خبر: 5727596
آخرین خبر ها
گزیده خبرها