اختصاصی/اسرارامروز.عادت کردیم صورت مسئله را به راحتی پاک کنیم/ واردات برنج ، خیانتی بزرگ به کشاورزان است/ چرا موسسه تحقیقات برنج بذر استانداردی معرفی نکرده است؟/ جهاد کشاورزی چه کار کرد؟/ سبزی خوردن مورد نیاز گیلان از استان قزوین وارد می شود!؟/ مافیای برنج جلوی بخشنامه ممنوعیت واردت برنج را گرفت
. در نشست بررسی مشکلات روستاهای بخش مرکزی شهرستان رشت که با حضور محمد صادق حسنی نماینده مردم رشت، مونا ابروفراخ معاون عمرانی فرماندار ، ویشکایی بخشدار مرکزی شهرستان رشت و اعضای شوراهای اسلامی و دهیاران برگزار شد ، در ابتدا بخشدار مرکزی شهرستان رشت گفت: نیازمند تغییر رویکرد های گذشته برای مهاجرت معکوس هستیم و دهیاران باید به این مهم توجه بیشتری داشته باشند.
ویشکایی افزود: در حال حاضر بدون تغییر رویکرد و صرفا با تکیه بر اعتبارات ، برق رسانی و جاده سازی نمی توانیم به توسعه در روستاها دست یابیم.
وی اضافه کرد: دهیاریها و شوراهای اسلامی در روستاها نقش مهمی در توسعه دارند.
این مقام مسئول در بخشداری مرکزی شهرستان رشت،اضافه کرد: با توجه به افزایش سطح تحصیلات در روستاهای بخش مرکزی شهرستان رشت، برخی افراد در روستاها تمایلی به اقتصاد سنتی ندارند، بنابراین ایجاد فرصت های لازم در روستاها ضروری است.
ویشکایی ضمن تقدیر از نمایندگان مجلس شهرستان رشت، گفت: امیدواریم با حمایت نمایندگان محترم مردم شهرستان رشت در مجلس شورای اسلامی گامهای موثری در رفع و کاهش مشکلات روستاهای بخش مرکزی شهرستان رشت برداشته شود و با این هماندیشیها شاهد ارتقای روستاها باشیم.
وی در ادامه گفت: بخش مرکزی با ۵۲۲ کیلومترمربع دارای ۷۵ روستا است.
بخشدار مرکزی رشت با تاکید بر اینکه متاسفانه در لایروبی آببندان و انهار به عنوان ذخیره آب در مواقع بحرانی نتوانستیم آنطور که باید کاری انجام دهیم ، خاطرنشان کرد: ۴۹ پهنه آببندان با مساحت ۳۳۳ هکتار در بخش مرکزی شهرستان رشت وجود دارد که در لایروبی و نگهداری مناسب آن موفق نبودیم.
ویشکایی همچنین با اعلام این خبر که 3 درصد از سود 18 درصدی تسهیلات کشاورزی را دولت پرداخت می کند، یادآور شد: با وجود پرداخت سود ۳ درصد تسهیلات توسط دولت ، پرداخت سود ۱۵ درصد برای خرید ماشین آلات توسط کشاورزان زیاد است.
وی در ادامه به تجهیز و نوسازی یک سوم کارخانجات شالیکوبی بخش مرکزی رشت اشاره کرد و گفت: 83 کارخانه شالیکوبی در این بخش فعال هستند.
محمد صادق حسنی نماینده مردم رشت در مجلس نیز در این جلسه گفت: باید از قدرت سه نماینده برای رشد شهرستان رشت استفاده کنیم.
وی افزود: یکی از بزرگترین مشکلات ما این است که عادت کردیم صورت مسئله را به راحتی پاک کنیم.هر چند مشکلات اعتباری ما زیاد است اما اگر هر کدام از ما به وظایف خود به درستی عمل کنیم می توانیم به اهداف مورد نظر برسیم.
این نماینده مجلس اضافه کرد: با توجه به وجود ۷۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی شهرستان رشت لازم دیدم در کمیسیون کشاورزی حضورداشته باشم.
وی با اشاره به اینکه با پیگیرهای انجام شده در سال گذشته چهار ماه واردات برنج ممنوع شد ،افزود: مافیای برنج آنقدر قوی بود که در سالجاری جلوی بخشنامه ممنوعیت واردت برنج گرفته شد.
حسنی با اشاره به اینکه واردات برنج ، خیانت به کشاورزان است از ماجرایی عجیب پرده برداشت و خاطرنشان کرد: از واردات ۲۰۰ هزار تن برنج هندی در ایام برداشت این محصول در کشور جلوگیری شد و این برنجها را به انباری در دبی فرستادند. اما پس از چهار ماه اعلام کردند ۲۰ هزار تن از آن برنجهای وارداتی بصورت غیرقانونی و قاچاق مجددا وارد ایران شده است و از سرنوشت بقیه آن هم اطلاعی در دست نیست و قطعا به هند هم برنگشته است.
وی در ادامه به واردات یک میلیون و 600 هزار تن برنج به کشور اشاره کرد و افزود: کشور ما به ۴۰۰ هزار تا نیم میلیون تن واردات برنج نیاز دارد و واردات بیش از این میزان خیانتی بزرگ به کشاورزان است.
وی با تاکید بر این مطلب که آیا خیانتی بزرگتر از واردات برنج داریم؟ خاطرنشان کرد: اگر با تغییر کاربری زمینهای کشاورزی مخالفت می کنید چرا برنج را از کشورهای دیگر وارد میکنید؟ چرا با واردات برنج کشاورزان را به برنجکاری مجبور می کنید؟
وی گفت: از وزیر کشور در این خصوص پرسیدم زیرا مرجع تصمیم گیرنده در مورد برنج وزارت جهاد کشاورزی است.
این نماینده مجلس در ادامه موسسه تحقیقات برنج را هم ناتوان عنوان کرد و گفت: ناتوانی موسسه تحقیقات برنج در معرفی بذر مورد قبول کشاورزان کاملا مشهود است . چرا در طول سالهای گذشته موسسه تحقیقات برنج هنوز بذر استانداردی که حداقل 10 درصد افزایش تولید در سطح داشته باشد را معرفی نکرده است؟
وی افزود: نیاز داریم برای افزایش سطح تولید از بذر و کودهای مناسب استفاده کنیم.
حسنی همچنین یادآور شد: 50 سال است که از جهاد کشاورزی کود سفید و سیاه می گیریم در صورتیکه بارها به وزیر گفتم باید اکنون از کودهای تقویتی و جدید استفاده کنیم تا تولید کشاورزان افزایش یابد. جهاد کشاورزی چه کار کرد؟
حسنی به بارش 15 میلیارد متر مکعبی در استان گیلان پرداخت و گفت: در هیچ استانی مثل گیلان بارندگی۱۵ میلیارد متر مکعبی نداریم ولی متاسفانه حداقل شش میلیارد متر مکعب آب شیرین وارد دریا می شود در صورتیکه فقط از یک سد لاستیکی بهرهبرداری کرده ایم. تاکنون برای جلوگیری از ورود آب شیرین به دریا چه کار کرده اید؟ چرا وزارت نیرو تاکنون نتوانست برای تامین آب کشاورزان چند سد لاستیکی بسازد؟
وی گفت:چندی پیش شنیدم منطقه آزاد با توجه به وجود سرشار این نعمت خدادادی اقدام به تهیه دستگاه آب شیرین کن می کند .واقعا به ما می خندند. با این حجم بارندگی باز هم باید نگران تامین آب باشیم؟
این نماینده مجلس یادآور شد:استان گیلان را به سرسبزی می شناسند درصورتیکه سبزی خوردن مورد نیاز خود را از استان قزوین وارد می کند!؟
وی درخصوص افزایش آب بهای کشاورزی و نحوه محاسبه آن ،یادآور شد:هنوز چگونگی محاسبه آب بهای کشاورزی و استناد قانونی افزایش آن برای من مشخص نیست و بر اساس قانون هیچ اداره ای اجازه دریافت یک ریال پول از کشاورز بدون مجوز را ندارد .
وی قبض آب بهاء زمین کشاورزی خود را و نشان داد و گفت : در سالجاری آب بهای کشاورزی افزایش داشته است همچنین در مورد آب بهای استخرها هم این افزایش اعمال شده است.شرکت آب منطقه ای استان گیلان باید پاسخگو باشد.
وی در پایان ، با تاکید بر اینکه درد دل من خیلی زیاد است ،خاطرنشان کرد :بیش از یکسال است که در خصوص دلایل و استناد قانونی افزایش آب بهای کشاورزی پاسخ مرا ندادند ؟! حق قانونی کشاورزان است که استناد قانونی افزایش آب بهاء را بدانند.
در ادامه این نشست تعدادی از دهیاران ، اعضای شورای اسلامی چند روستا به بیان مشکلات خود پرداختند.