به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اسرار امروز، رسانهها رکن چهارم دموکراسی هستند و کارهایی که سه قوه قضاییه، مقننه و مجریه انجام میدهند را گزارش میکنند یا درخواستهای مردم را به آنها منتقل میکنند. مطبوعات و خبرنگاران، همیشه پل ارتباطی میان مردم و مسوولان هستند. اگر جایی شبهه وجود داشته باشد که با یک تصمیم اشتباه ممکن است به جامعه ضرر و زیان تحمیل شود، اینجا دیگر وظیفه خبرنگار است که جلوی ضرر و زیان به جامعه را بگیرد.
برخی مسوولان ما این شعار را میدهند که وظیفه روزنامه نگاران و خبرنگاران افشاگری و بیان حقیقت است اما در عمل وقتی با این نوع افشاگری ها(سوت زدن) و سئوالات مواجه میشوند، تاب و تحمل خود را از دست میدهند و بجای شفاف سازی و پاسخگویی، بلافاصله از ابزار سنتی قدرت خودشان استفاده کرده و روزنامه نگاران و خبرنگاران را تهدید، متهم و یا یکطرفه محاکمه میکنند.
یکی از وظایف اصلی روزنامه نگاران و خبرنگاران این است که به عنوان دیده بان بر محیط های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی اطرافشان نظارت کنند و حق دارند این نظارت را هم به اطلاع افکار عمومی برساند. در هفته های گذشته، افشاگریهای رسانه ها در رابطه با رادیولوژی و مرکز تصویربرداری بیمارستان پورسینای رشت ، واکنش های عجیب و قابل تاملی از سوی برخی مسئولان دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان را در پی داشت.
قصد نگارنده از طرح مطالب فوق اشاره به عصبانیت و واکنش دکتر سید مهدی موسوی معاونت توسعه مدیریت منابع و برنامه ریزی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان در یک تماس تلفنی با مدیرمسئول و خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسرار امروز است که در نوع خود بی نظیر و یا کم نظیر است!
معاونت توسعه مدیریت منابع و برنامه ریزی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان در واکنش به مطلبی با تیتر « چرا معاونت توسعه دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان روزه سکوت گرفته است؟» در یک تماس تلفنی از دفتر معاونت توسعه این دانشگاه گفت: « من کسی نیستم که اجازه دهم با این مطالب، شما یا دیگران به مطامع خود برسید!! اگر بدنبال تحت فشار گذاشتن من با هر روشی هستید، مطمئن باشید به نتیجه نخواهید رسید!! معلوم است که خط و خطوط شما کجاست!! شما خوب آسمان را به ریسمان می بندید !! شما دارید از این قضایا سوء استفاده می کنید!!»
سید مهدی موسوی در این تماس تلفنی وضعیت مرکز تصویربرداری و رادیولوژی بیمارستان پورسینا را قبل از انعقاد قرارداد با شرکت تبسم ، اسفناک ارزیابی کرد و افزود:« بروید ببینید پورسینا چه وضع وحشتناکی دارد! بروید ببینید همین کسانی که اعتصاب کردند، در هفته اول سر دستگاه MRI که از سازمان بهداشت جهانی آوردیم چه بلایی آوردند؟! اگر شما دلتان برای مردم می سوزد بروید ببینید که آیا استاندار گیلان می تواند پنجشنبه یا جمعه در پورسینا یک سونوگرافی انجام دهد حالا مردم عادی بمانند؟ من که عضو هیات علمی دانشگاه هستم، معاون توسعه هستم، مدیرگروه قلب هستم، اگر بخواهم در پورسینا MRI انجام دهم یک هفته باید در نوبت باشم وای بحال مردم بیچاره؟!»
وی همچنین با تاکید بر اینکه چرا واقعیت را نمی نویسید؟ بروید ببینید در بخش تروما چه خبر است؟! اضافه کرد:« این قرارداد در زمان ریاست دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک و در 8 سال قبل بسته شده ، چرا نمی نویسید؟! در این 8 سال کجا بودید؟»
موسوی در ادامه با بیان اینکه هر زمان هم با من کار داشتید می توانید روزهای سه شنبه مثل بقیه ارباب رجوع با مسئول دفترم هماهنگ کنید و آن موقع درب اتاق من هم به روی شما باز است!! گفت: «روابط عمومی موظف است به سئوالات شما پاسخ دهد. اگر پاسخ نداد رییس دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان موظف است پاسخ شما را بدهد!»
معاونت توسعه مدیریت منابع و برنامه ریزی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان با بیان اینکه مسائل دانشگاه را فقط به روابط عمومی انتقال دهید!! تاکید کرد: « اگر روابط عمومی پاسخ شما را نداد تمام تشکیلاتشان را بیرون می ریزم!!!»
ادبیات کوچه بازاری دکتر سید مهدی موسوی در این تماس تلفنی، این پرسش ها را در ذهن ایجاد می کند که آیا ایشان چنین مطالبه گری هایی را اساسا جزو وظایف ذاتی خبرنگاران و روزنامه نگاران نمی دانند؟
مقصود نگارنده از تحریر این مطالب، تامل وارزیابی پاسخ این معاون دانشگاه و نحوه برخورد چالشی و دیدگاه مناقشه آمیز ایشان آن هم در قبال چند سوال خبرنگاران و روزنامه نگاران؛ که تنها برگرفته از مطالبات و پرسش گری مردم در راستای عملکردهای این معاونت در حوزه مدیریتی خود بوده و تبدیل آن به یک موضوع یا مجادله شخصی و متهم نمودن یک خبرنگار به سوء استفاده و یا قصد تحصیل مطامع یا منافع شخصی می باشد.
البته کم نیستند مدیرانی که بجای پرداختن به حسن انجام تعهدات خود و پاسخگویی به مردمی که ولی نعمت شان بوده؛ تنها در قبال چند سوال غیرشخصی برای اصحاب رسانه، مستقیما و یا غیر مستقیم پیغام و یا آنها رو مورد سرزنش قرار می دهند یا آنها را هوو و رقیب خود می پندارند و یا خبرنگار را به پیگیری و پرسشگری از مدیران سابق بر تصدی خود یا به مدیر زیر دست؛ احاله می دهند!! و حیرت انگیزتر اینکه به رئیس بالا دست خود احاله می دهند!! حال تشخیص رئیس و مرئوس در این نقطه؛ امری دشوار و یا محال می باشد!
به نظر می رسد ادعای انعقاد قرارداد مرکز تصویربرداری پورسینای رشت در 8 سال پیش با این شرکت از سوی سید مهدی موسوی درست نیست چرا که یافته های نگارنده نشان می دهد که تفاهم نامه ایی با این شرکت بسته شده بود که به شرط خرید دستگاههای MRI در 4 شهرستان انزلی، تالش، لاهیجان و بیمارستان رازی رشت می تواند در بیمارستان پورسینا حضور داشته باشد ضمن اینکه خرید یک دستگاه سی تی اسکن 128 اسلایس در پورسینا ، تکنسین، پرسنل و ارائه جواب MRI کمتر از 24 ساعت جز تعهدات این شرکت نیز بود. آنچه در این راستا قابل تامل است اینکه رئوسای وقت دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان، هم چون اطمینان کافی از اجرای این تعهدات نداشتند، به امضای این قرارداد تن ندادند.
آقای معاون، شمایی که به راحتی رسانهها و خبرنگارانشان را به حاشیهسازی متهم میکنید، لطفاً منظورتان را دقیق و مستند بیان کنید. اینکه شما، نگرانی نسبت به سئوالات در مورد این قرارداد ندارید، دلیل نمیشود که ما نیز بیخیالی پیشه کنیم و چشم مان را روی سئوالات و مطالبات مردم ببندیم.
آقای معاون، اگربنا به ادعای شما اوضاع بخش تروما و مرکز تصویربرداری بیمارستان پورسینای رشت اسفناک است، چرا بجای پاسخگویی بعنوان بانی وضع موجود، طلبکار هستید؟ اگر 8 سال پیش چنین قراردادی منعقد شده چرا این همه مدت پیگیری نکردید؟ اگر انعقاد این قرارداد به مصلحت دانشگاه بود چرا دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک و ارسلان سالاری رئوسای وقت دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان انجام ندادند؟ آیا مرکز تصویربرداری پورسینا با تجهیزات بروز و مدرن، اعضای هیات علمی، رزیدنت نخبه کشوری و تکنسین های متخصص و پرسنل نیاز به قیم دارد؟
البته لازم به ذکر است عدم پاسخگویی یک مدیر در هر رده یی یا احاله دادن این مهم ( پاسخ به پرسش ها و مطالبه گری مردم) به بخش های دیگر سازمان متبوع خود، اساسا رافع مسئوولیت فردی مدیر مذکور و بطور اعم تمامی مدیران از صدر تا ذیل در نظام اسلامی در قبال چگونگی عملکرد و یا قبول مسئوولیت برخی از تصمیمات دوران مدیریت و تصدی شان در مناصب دولتی نمی باشد.
آقای معاون، شما که داعیه دفاع از حقوق مردم را دارید هنوز مشخص نکردید که چه مدت از 8 سالی که متعهد بودید، در مناطق محروم خدمت کردید؟ اساسا در کدام منطقه محروم و دوردست گیلان خدمت کردید؟ آیا شما با سهمیه مدیران ، تخصص گرفتید؟ اگر متعهد به خدمت در مناطق محروم بودید، چطور سر از معاونت توسعه در آوردید؟ آیا در بین اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان کسی بیشتر از شما این استحقاق را نداشت که یک شبه ره صد ساله را طی کند و طی مدتی کوتاه مسیر عضویت هیات علمی، ریاست بیمارستان، مدیریت گروه قلب، معاونت غذا و دارو و معاونت توسعه را بپیماید؟
آقای معاون؛ همه مدیران در هر رده یی در برابر قانون و حسن انجام تعهدات شغلی و ایضا التزام عملی نسبت به پاسخگویی در قبال مطالبه گری مردم؛ خاصه اصحاب رسانه که به نوعی وظیفه انعکاس مطالبه گری مردم و افکار عامه جامعه را دارند، ملتزم می باشند.
آقای معاون ، انتظار نداشته باشید رسانهها در مقابل چنین تفکرات و اتهامزنیهایی ساکت بمانند و بیتوجه از کنار مطالبات و سئوالات مردم رد شوند. خبرنگاران و روزنامه نگاران در مورد فساد به سوت زنی خود ادامه خواهند داد و با این اتهامات میدان عمل را خالی نمی کنند. خبرنگاران باید با بیان انتقادهای راهگشا، پرچم مطالبه گری صادقانه را به دست بگیرند .
هر چند معمولاً برخی مسئولان تاب انتقاد و شنیدن حرف حق را ندارند، اما باید این نکته را در نظر بگیرند که با چنین رویه و فرار رو به جلو با اتهام زنی به خبرنگاران و روزنامه نگاران، آبی برایشان گرم نمی شود. امید است با حضور دکتر محمد تقی آشوبی بعنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان ، مدیران این دانشگاه خود را در برابر مطالبات و سئوالات مردم خاصه اصحاب رسانه پاسخگو بدانند و با شفاف سازی به بلاتکلیفی ها پایان دهد.